Afbeelding
Foto: pdf.grafie.nl

De Kast viert 30-jarig jubileum in
het Posthuis Theater

HEERENVEEN - Op 26 november 2022 treedt De Kast weer op in Heerenveen, en dit keer in het mooie Posthuis Theater. Samen met het publiek vieren zij hun dertigste jubileum met hun bekendste hits.

In de jaren 90 was De Kast een van de populairste popbands van Nederland. Onder aanvoering van de charismatische frontman Syb van der Ploeg werden met krakers als ‘In Nije Dei’, ‘Hart van mijn Gevoel’, ‘Eltse Grins Foarby’ en ‘Woorden Zonder Woorden’ de hitlijsten bestormd. De cd’s gingen als zoete broodjes over de toonbank en de prijzenkast zat binnen de kortste keren stampvol.

Eind 2019 vierden de Friezen in originele bezetting het dertigjarig jubileum met een live concert in Amsterdam, met bijna vierduizend fans. Het was de aftrap van een jubileumjaar dat nu eindelijk zijn welverdiende vervolg gaat krijgen in het theater: een feestelijke show met de allergrootste hits.

Over De Kast

De Kast is een Nederlandse popgroep, afkomstig uit Friesland. De groep brengt zowel teksten in het Nederlands als in het Fries. In de jaren '80 en '90 hebben ze een aantal grote hits. In de begin jaren van deze eeuw last De Kast aan het eind van 2002 een rustpauze in. Zanger Syb van der Ploeg en drummer Nico Outhuijse verlaten de groep om de nieuwe Engelstalige rockgroep Spanner op te richten.

In 2006 komt De Kast in de originele bezetting weer bij elkaar voor een reünieconcert tijdens de Fryske Music Night. Het wordt een succes en de groep besluit om voortaan zeer beperkt weer een aantal optredens te doen op festivals en speciale evenementen. 

Inmiddels is de comeback van De Kast een feit. in 2010 kwamen ze met een nieuw album en de theatertour ‘Welkom Thuis’ Na deze albumpresentatie in het Abe Lenstra Stadion kwam hun nieuwe cd destijds binnen op 3 in de albumlijsten.

De belangstelling is er nog steeds voor De Kast en dat geeft aan dat deze succesvolle Friese formatie nog steeds een bijzondere plaats in het Nationale popcircuit inneemt. Dat zie je ook tijdens hun live concerten waar ze een ongekend register aan hits uit "de kast” halen en van jong tot oud overtuigen met hun kwalitatieve Nederlandse popsongs!