Lysette met hond Hylke, die ze met enige regelmaat uitlaat.
Lysette met hond Hylke, die ze met enige regelmaat uitlaat.

RondOm’s Vriendenboekje: Lysette Wieringa

Persoonlijke verhalen

LEEUWARDEN - Lysette Wieringa is 30 jaar en woont in Goutum-Sud. Ze is al tien jaar samen met haar vriend en samen hebben ze een zoontje van drie jaar. Daarnaast is ze de eigenaar van haar eigen bedrijf Lysette’s Dierenzorg. Ze heeft zes cavia’s, waarin veel verzorging in gaat zitten. Verder vindt ze het leuk om te wandelen, paard te rijden op het strand van Ameland en af en toe gaat ze een avondje stijldansen. Je kan haar volgen op www.lysettesdierenzorg.nl of op Instagram (@lysettesdierenzorg).

Wat ben je aan het doen? 

Een eigen bedrijf in de dierenzorg! Ik kom bij mensen langs om hun te helpen met de zorg van hun huisdieren. Zo laat ik honden uit, kom ik langs om de kat eten te geven als iemand een weekendje weg is, en ik kom de nagels knippen van konijnen, knaagdieren en andere huisdieren.

Wat wilde je worden als kind? 

Heel cliché, ik wilde ik al sinds de basisschool dierenarts worden. Ik kwam er snel achter dat niet mijn beroep werd. Zoveel studeren is niet mijn ding, ik ben liever fysiek bezig. Na de opleiding dierverzorging op het MBO heb ik mijn eigen bedrijf gestart.

Verslavend: 

Milka Oreo White chocola. Ik vind het moeilijk om niet meteen de hele reep op te eten.

ME-time:

Ik vind het heerlijk om ‘s avonds als de peuter op bed is, samen met mijn vriend op de bank onder een warm dekentje te kruipen. Een kop thee en een reep chocola erbij. Gezellige kaarsjes aan en een serie op tv. Dan ben ik helemaal gelukkig na een lange dag.

Blij met: 

De dieren in de wereld. Ik vind het grappig om ‘Hallo’ te zeggen tegen vogels die aan de kant van de weg zitten als je er voorbij fietst. Hun uitdrukking is zo leuk, ze verwachten het niet! En ik aai altijd alle katten die ik tegenkom. Mits ze dat willen natuurlijk. En ik geniet van de vogels in de tuin die het wintervoer komen eten.

Milliondollar-tip:

Verdiep je in je huisdier en in het ras dat je hebt. Daar kan je je dier, en jezelf, zoveel plezier mee doen!

Favoriete plek in Friesland: 

Op een paardenrug, op het strand van Ameland. Of in Aquazoo, het bruggetje tussen de kangoeroes en de zeehonden. Vind dat zo’n heerlijk plekje gek genoeg. Beetje in het water kijken of je een zeehond ziet zwemmen, terwijl je tussen de kangoeroes loopt. Hoe exotisch wil je het hebben?

Geheim genoegen: 

Paardenspelletjes spelen op de telefoon

Lievelingsmuziek:

Toch de muziek waarmee ik ben opgegroeid, dus de popmuziek van de jaren ‘00

Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: 

Op mijn ideale dag kunnen we allemaal uitslapen, vooral de peuter! Daarna gaan we met zn 3’en de stad Leeuwarden in om te lunchen, ik wil een warm broodje met geitenkaas en honing. ‘s middags maken we een boswandeling en ‘s avonds lekker op de bank hangen onder een dekentje.

Van wie heb je het meest geleerd?

Mijn ouders en mijn vriend. Zij hebben mij geholpen om te worden wie ik nu ben, en daar ben ik hun heel dankbaar voor.

Wat had je als twintigjarige graag geweten? 

Dat het oke is om je eigen pad te lopen en dat je niet persé hoeft te doen wat anderen van je verwachten.

Hoe zie je jezelf over 5 jaar? 

Over 5 jaar hoop ik mijn bedrijf te hebben uitgebreid zodat ik elke dag kan werken en veel verschillende dieren mag verzorgen. En daarnaast wil ik thuis zijn als mijn zoon uit school komt, ik wil er ook voor hem zijn. Ik ga op zoek naar de perfecte balans.

Levensmotto: 

Er is genoeg vreugde in je leven maar je moet er wel zelf naar op zoek. Dat is ook de betekenis van mijn tatoeage.

Afbeelding