Afbeelding
Foto: www.rbh.frl

HEERENVEEN - Van 10 tot en met 16 oktober 2022 organiseert stichting Regenboogbelang Heerenveen weer de Regenboogweek in Heerenveen. Een week vol kleur!

Jaarlijks is op 11 oktober de internationale Coming Out Dag. Op die dag wordt er over de hele wereld de regenboogvlag gehesen om te benadrukken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Jezelf zijn en je veilig voelen bij hoe en wie je bent, dat is voor iedereen belangrijk. Helaas is dit voor veel LHBTI’s nog steeds niet vanzelfsprekend. 

Jezelf zijn en je veilig voelen

De Regenboogweek Heerenveen vraagt ook dit jaar extra aandacht voor dit thema. Naast het hijsen van de vlag zijn er in regenbooggemeente Heerenveen een week lang uiteenlopende activiteiten waarbij iedereen van harte welkom is.

Er is van alles te doen

Zo zijn er voorleesochtenden en middagen, is er een expositie (‘Oud Roze’), een filmavond met diner, de opening van de PridePhoto tentoonstelling, de bekendmaking van de Regenboogprijs 2022, gezellig avondje uit georganiseerd door www.out.frl, een wandeling en op zondag twee kerkdiensten. 

RHB

RBH staat voor (stichting) Regenboogbelang Heerenveen en is in 2019 opgericht. De stichting richt zich op thema’s die betrekking hebben op LHBTI. Dat is de afkorting van lesbisch, homo, biseksueel, transgender, interseksueel en een ieder die zich aangesproken voelt.

Maandelijkse bijeenkomsten

Maandelijks is er op vrijdagavond OUT.frl in het kleurrijke centrum van Heerenveen. Voor LHBTI's en ieder die zin heeft in een avond zonder hokjes. Een gewoon gezellige meet & greet met muziek en een hapje en drankje. Regelmatig worden er wisselende activiteiten georganiseerd. Alle leeftijden zijn welkom, de toegang is gratis en gratis parkeren vanaf 20:00. Op vrijdag14 oktober is er een gezellige pride pubquiz. De toegang is gratis en vooraf opgeven is niet nodig.

Kijk voor meer informatie en het hele programma op: www.rbh.frl/regenboogweek.