De nieuwe Ceclo die je kan huren bij Restaurants Weerribben Wieden.
De nieuwe Ceclo die je kan huren bij Restaurants Weerribben Wieden. Foto: eigen beeld

Ontdek Shared Dining, de Ceclo, de nieuwe speelzolder en meer!

Algemeen

PAASLOO - De afgelopen tien jaar heeft ’t Binnenhof, onderdeel van Restaurants Weerribben Wieden, hard aan de weg getimmerd. Deze zomer brengen ze al die ontwikkelingen samen in één concept; share food, fun and memories. Eigenaar Wilco Verschuren praat ons bij: “Alles wat we hebben opgebouwd kunnen we nu combineren met de nieuwste trends. Het wordt een mooi geheel waardoor we onze gasten kunnen trakteren op een prachtige belevenis”

Restaurants Weerribben Wieden bestaat uit drie verschillende restaurants, ‘t Binnenhof in Paasloo, Oss&Zyl - Bakery, Bubbles & Bites in Ossenzijl en Eetcafé Giethoorn Burger & Grill in Giethoorn. De drie restaurants delen een gemeenschappelijke missie, maar hebben ook hun eigen krachten. Zo is Eetcafé Giethoorn Burger & Grill echt een familierestaurant, terwijl je bij Oss&Zyl juist terecht kan voor rust en ontspanning. 

De afgelopen tien jaren hebben de drie restaurants zich flink ontwikkeld. Eigenaar Wilco Verschuren plant zelfs een aantal dagen in het jaar vrij om zich te storten op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van recreatie en ontspanning. Op die manier blijft het aanbod van Restaurants Weerribben Wieden zich steeds vernieuwen en blijven ze voldoen aan de wensen van hun gasten. 

Deze zomer worden al die ontwikkelen samengevat in een nieuwe motto ‘Share food, fun and memories’. Eén zin die perfect de lading dekt, want ‘t Binnenhof, Oss&Zyl en Eetcafé Giethoorn zijn veel meer dan alleen een plek waar je kan eten, het zijn plekken waar van alles te beleven is. Van boot-, kano- en supverhuur tot huifkartochten, van spannende escapetochten tot prachtige routes op een E-chopper en van kinderfeestje tot high-wines. 

Shared Dining bij ‘t Binnenhof

Aan een rustige weg, in het pittoreske dorpje Paasloo, ligt Restaurant ‘t Binnenhof in Paasloo. Deze zomer kun je hier, als één van de eerste plekken in de regio, kennis maken met een volledige ‘shared dining’ menukaart. Tijdens een ‘shared dinner’ bestel je als groep meerdere kleine gerechten van de kaart in plaats van één menu per persoon. De gerechtjes deel je als groep, vandaar de naam, en op deze manier kun je kennis maken met meerdere smaken die op de kaart staat. 

Verschuren is enthousiast over het nieuwe concept, dat begin juli is geïntroduceerd: “We merkten dat steeds meer mensen het leuk vinden om meerdere dingen van de kaart te proberen. Dat kan natuurlijk niet als je het traditionele horeca-concept ‘a la carte’ aanhoudt. Shared dining geniet in de grote steden al veel bekendheid én populariteit, maar we zijn één van de eerste die het hier op deze manier gaat proberen. ‘’Bovendien wordt het concept gezien als één van de oplossingen voor een steeds groter probleem voor gasten, de stijgende prijzen: “We willen graag dat er voor elke gast een betaalbare optie is. Met shared dining kun je zelf uitmaken hoe duur iets wordt.”

Shared dining is niet alleen een prachtige mogelijkheid voor gasten, maar ook voor het team van ‘t Binnenhof een mooie oplossing. Net als veel andere horecazaken kampen ze met te weinig personeel: “Door shared dining optimaliseren we het keukenproces en kunnen we minder man toch de gast zo goed mogelijk verzorgen.” Dat is echter nog niet het laatste voordeel van shared dining, want het biedt ook antwoord op de vraag hoe je voedselverspilling tegen gaat. “Bij à la carte zie je regelmatig dat er voedsel in de prullenbak belandt. Zeker sides, zoals de krieltjes of juist de salade, blijven staan. Nu kan de klant zelf kiezen. Hebben ze geen zin in de salade, dan wordt die ook niet geserveerd.”

Naast Shared Food, is er ook Shared Fun bij ‘t Binnenhof ook genoeg te beleven. Elke zaterdag en zondag om 11.00 uur (en in de bouwvak elke dag) start vanuit hier bijvoorbeeld een huifkartocht waarop je de prachtige natuur van de Weerribben Wieden kan ontdekken. Daarnaast kun je bij ‘t Binnenhof e-choppers huren inclusief een route van twintig of zelfs vijftig kilometer of op pad gaan met een oude DAF. Alle mogelijkheden van ‘t Binnenhof vind je op www.binnenhofpaasloo.nl.

De Ceclo bij Oss&Zyl

Oss&Zyl is de allernieuwste aanwinst van Restaurants Weerribben Wieden en is in 2021 geopend. Hier kun je genieten van een heerlijk ontbijt, een verfrissende lunch of een high tea, wine of beer. Waar bij ‘t Binnenhof genoeg te beleven is voor de kids, vind je bij Oss&Zyl de rust. 

Bij Oss&Zyl kun je diverse vaartuigen huren om de Weerribben Wieden vanaf het water te ontdekken. Naast kano’s, fluisterbootjes en SUPs kun je hier nu ook de Ceclo huren, een elektrische waterfiets met ruimte voor vier personen. Een unieke beleving op het water, want de Ceclo vind je nog maar op twee andere plekken in Nederland. Het is het ultieme vervoersmiddel op het water als je de natuur in alle stilte en rust wilt ontdekken. Op www.ossenzyl.nl vind je meer mogelijkheden. 

De speelzolder bij Burger & Grill

Zeg je kindvriendelijk op pad zijn, zeg dan Burger & Grill in Giethoorn. Dit gezellige restaurant heeft er alles aan gedaan om de aller jongste gasten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Veiligheid hebben ze dan ook hoog in het vaandel staan en dat moet ook, zeker in een waterrijk gebied als Giethoorn. De buitenspeeltuin is dan ook volledig omheind. Binnenkort openen ze ook de speelzolder, inclusief een grote ballenbak en digitale wanden om mee te spelen. De speelzolder wordt uitgerust met camera’s, waardoor je als ouder met een unieke code je kind via je eigen mobiel in de gaten kan houden. Natuurlijk is er ook voor de oudere gast genoeg te doen bij Burger & Grill. Kijk op www.eetcafegiethoorn.nl voor meer informatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding