Afbeelding
Foto:

Open Stal

OLDEBERKOOP - In 2021 werd voor de 50ste keer de jaarlijkse Open Stal kunstroute georganiseerd. De kunstroute is vitaler dan ooit en kijkt dan ook vol vertrouwen naar de toekomst, om te beginnen naar de editie die in 2022 wordt georganiseerd. Open Stal is dit jaar van 23 juli tot en met 21 augustus 2022.

Komende zomer hoopt Open Stal weer een mooie editie te organiseren. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Van 23 juli t/m 21 augustus 2022 worden de deuren van de verschillende expositieruimtes wagenwijd open gezet. Dagelijks van 13.00 tot 18.00 uur, ook in de weekenden, is de kunstroute geopend. Ook op diverse buitenlocaties worden werken tentoongesteld. Op 20 locaties, langs een route van 3 km, is werk te zien van ca. 40 kunstenaars.

De start bij de Kiosk in het dorp, de gezellige terrassen, de live muziek in het weekend, de kunst van hoog nationaal en internationaal niveau, maken de kunstroute tot een geliefde besteding van de zomervakantiedagen.

Het thema is Uit de Schaduw. Een thema waar wij allemaal, en zéker de kunstenaars, herkenning in vinden en waaruit het verlangen spreekt naar licht, lucht en ruimte. Een inspirerend thema waar we ons hart aan kunnen ophalen.

Parel van het platteland

Onlangs is Open Stal uitgeroepen tot winnaar van de Henk Aalderinkprijs. Open Stal is beoordeeld als “onderscheidend in zijn soort met de kracht van telkens actueel zijn”. Open Stal is bijzonder trots op deze onderscheiding. De route geniet dan ook landelijke bekendheid, met jaarlijks circa 10.000 bezoekers. De organisatie van Open Stal ligt in handen van 200 enthousiaste vrijwilligers.

Welkom in Oldeberkoop

Gedurende vier weken in de zomervakantie presenteren 40 kunstenaars hun werk op ca. 20 locaties zoals in de stal van een boerderij, de kerk, in galeries, garages, tuinen, een touringcar, in het bos en in de voormalige veevoederfabriek CAV.