Afbeelding
Foto:

Reuzenrad in Drachten

Het is je vast niet ontgaan, maar het reuzenrad is weer in Drachten. Durfde jij in te stappen vorig jaar? Dat komt goed uit! Dit jaar komt het grootste mobiele reuzenrad opnieuw naar Drachten! En om het spektakel extra leuk te maken, toveren we de Markt deze keer om tot een gezellig en bruisend horeca-plein. Koppel jouw rondje in het reuzenrad aan een hapje en een drankje op een van de vele terrassen rondom de ronddraaiende attractie!

De reuzenrad staat tot 29 mei 2022 in Drachten.

Along the way

Op de grens van Turkije en Iran raken de 19-jarige Afghaanse tweelingzussen Zahra en Fatima hun familie kwijt. Om te overleven in een vijandige wereld van mensensmokkelaars en drugsdealers komen zij voor keuzes en dilemma's te staan die hun symbiotische relatie en geweten zwaar op de proef stellen.

Along the way is in het filmhuis van De Lawei te zien vanaf 27 mei tot en met 1 juni.

Rondleiding in de Tropische Kas

In de Tropische Kas te Beetsterzwaag is er een rondleiding voor liefhebbers van bijzondere planten en historie. Deze start om 13.00 uur en eindigt rond 14.30 uur. Tijdens deze rondleiding krijgen de deelnemers toelichting en anekdotes te horen over de tropische en historische bijzonderheden die het kassencomplex rijk is. Een kijkje achter de schermen van het kassencomplex dat bestaat uit een Tropische Kas met een weelderige verzameling tropische planten waaronder orchideeën; een Druivenkas uit 1869; een Oranjerie met o.a. bijzondere cactussen; een ontvangstkas met terras; prachtige borders en een grote verzameling kuipplanten. Het is een idyllisch plekje achter in de overtuin van het Lycklamahûs, een plek ook van stilte en rust. De kosten zijn €6,-- per persoon, inclusief koffie/thee. Ga voor meer informatie over de activiteiten van de Tropische Kas naar www.tropischekas.nl 

Je kunt een rondleiding krijgen op zondag 29 mei 2022 van 13.00 - 14.30 uur. Vanaf april tot en met september wordt er elke laatste zondag van de maand een rondleiding georganiseerd in de Tropische Kas, De Tropische Kas staat tegenover Hoofdstraat 80.