Afbeelding
Foto:

Ode in de Sluisfabriek

DRACHTEN - Dagelijks vanaf 6 mei 2022 tot en met 14 augustus 2022 kun je in de Sluisfabriek een prachtige multidisciplinaire performance aanschouwen, Ode genaamd. Ode is onderdeel Broei, waarin jonge makers tussen de 12 en 22 jaar laten zien wat hen bezighoudt en hoe het beter kan. Jannie Elzinga & Oane Marten van der Veen hebben Ode bedacht en voeren de regie. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van Broei, www.broei.nl.

Kijk eens naar buiten. Ik wacht wel… Neem eventjes 20 seconden de tijd om alles om je heen te bewonderen. Ja? Nee. Okay, nu je dat gedaan hebt. Nee, echt doen. Wat zag je? Er is een kans van 99,9% dat jij een medemens spotte, daar, zonet. Niet over nagedacht? Waarschijnlijk dacht jij aan de bomen en de overheerlijke geur van t gras. Maar heb je er wel eens aan gedacht dat er ruim 7,7 miljard mensen om je heen lopen en jij ze niet eens opmerkt? ‘Normaal’ noemen we dat. Maar ben je, tussen al die mensen, wel zo normaal of juist heel speciaal, en wat vertellen die mensen je nou eigenlijk?

Dit is waar de multidisciplinaire performance ‘Ode’ over gaat; elk leven is immers waardevol en alle details zijn het waard om te benoemen. ‘Ode’ wordt geregisseerd door de jonge makers Oane Marten van der Veen en Jannie Elzinga.

Over Broei

Tijdens de 100 dagen van Arcadia nemen jonge makers van 12-22 jaar jou mee naar hun ‘Arcadia-to-be’. Ze laten je zien wat hen bezighoudt en hoe het beter kan, met eigenzinnige projecten die ze zelf ontwikkeld hebben. Je ziet de projecten door heel Friesland van 6 mei tot 14 augustus. Bezoek één van de 12 performances waarin jonge makers hun verhaal vertellen. 

De Sluisfabriek

De Sluisfabriek aan de Tussendiepen 6 heeft een bijzondere plaats in de geschiedenis van de na-oorlogse industriële ontwikkeling van Drachten. De fabriek fungeert als ontmoetings- en broedplaats waar nieuwe initiatieven en ideeën mogelijk worden gemaakt.