Afbeelding
Atze Rienk aan de bal namens V.V. Mildam. Foto: Wybrich

'Hopen op goede reeks voor periodetitel'

MILDAM - Bij V.V. Mildam gaat het nzijn gangetje. Ze zijn gevestigd in de derde klasse en dat is toch best prima voor een dorpje als Mildam. Atze Rienk, aanvoerder en al ruim elf jaar speler bij Mildam 1, vertelt over het aankomende seizoen. 

Atze Rienk is een echte clubman. Hij begint bij de F-jes en doorloopt de hele jeugd van Mildam. Op zijn zestiende debuteert hij al in het eerste elftal en is sindsdien is hij niet meer weggeweest. Daarnaast is hij al acht jaar aanvoerder. “Ik stuur mijn teamgenoten veel aan en praat altijd veel. Mijn positie is verdedigende middenvelder, een echte nummer 6. Ik ben een degelijke speler. De ballen pak ik af en ik lever ze in bij spelers die wel goed kunnen voetballen.” 

De start van V.V. Mildam vorig seizoen was goed. De zwart-witten overleven voor het eerst sinds lange tijd de eerste ronde van de beker. “Dat is voor ons al een hele prestatie, dit had ik nog nooit meegemaakt. Helaas verloren we tegen Leovardia.” In de competitie ging het qua veldspel prima, alleen stokte het voorin vaak. “Daar hebben we een probleem. We komen lastig tot scoren. Vorig jaar hoopten we op een periodetitel, dat is helaas niet gelukt. We eindigden in de middenmoot.” 

Nieuwe trainers 

Komend seizoen staan er twee nieuwe trainers aan het roer. Michael de Vries en Maarten van der Wal nemen de honneurs waar. “Ze hebben beide gespeeld voor Mildam en ze zijn goede vrienden. Michael is op dit moment bezig om de benodigde papieren te behalen. Van der Wal heeft wel de diploma's en daarom gaan ze gaan het samen oppakken.” 

Vier spelers komen komend seizoen niet meer in actie namens V.V. Mildam. Stijn Reilman, Rutger Heida, Meine Holtrop en Harm Wagenaar stoppen. Laatstgenoemde verdedigde ruim twintig jaar de clubkleuren van Mildam en scoorde in zijn afscheidswedstrijd zijn 100e en tevens laatste doelpunt van zijn carrière. Er komen geen nieuwe spelers van andere clubs bij, maar wel stromen er een aantal jeugdspelers door naar de eerste selectie. Dat zorgt ervoor dat V.V. Mildam het aankomende seizoen met een 22-koppige selectie aan het seizoen start. 

Periodetitel

“Natuurlijk willen we komend seizoen voor het hoogst haalbare gaan, alleen moet je ook realistisch blijven. We hopen dat we een goede reeks kunnen neerzetten, om zo een periodetitel binnen te slepen.”

Mildam komt volgend seizoen in de competitie minder bekende clubs tegen. “Dat vind ik wel jammer. Voor ons is het leuk om tegen de omliggende dorpen te spelen. Nu zitten we bij clubs uit Groningen en Overijssel in. We hebben voorheen ook wel eens in die hoek gezeten. Dat wordt wel ander voetbal, verwacht ik. Maar gelukkig zitten we nog bij Read Swart in de competitie. Dat zijn altijd mooie affiches.”