Afbeelding
Foto: Optisport

Kom zwemmen bij Dúndelle in Bakkeveen of Wotterwille in Marum!

Recreatie & Ontspanning

BAKKEVEEN/MARUM - Het zijn weer tropische temperaturen in ons land en dus trekken mensen massaal naar de buitenzwembaden in Friesland. Ook bij Recreatiecentrum Dúndelle in Bakkeveen en Zwembad Wotterwille in Marum is er sprake van topdrukte. Toch zijn de tropische temperaturen niet de enige reden waarom een openluchtzwembad als Dúndelle zo in trek is, het is namelijk ook reuze gezond om te zwemmen. RondOm Vandaag spreekt er over met zwembadmanager Maria de Groot van Optisport. 

Maria de Groot is al zo’n 9 jaar zwembadmanager bij Optisport. Ze groeit letterlijk en figuurlijk op in het water en kent dus de charmes van de openluchtzwembaden als geen ander. Vanaf 2018 krijgt Optisport Wotterwille Marum in beheer en in 2020 komt Dúndelle in Bakkeveen daarbij. Maria is laaiend enthousiast over de sfeer, veiligheid en eigenschappen van de zwembaden. Zij en haar team ontvangen trouwe, maar ook nieuwe bezoekers met open armen. “Vaak denken mensen alleen bij mooi weer aan de buitenzwembaden, maar we hebben ook mensen die hier wekelijks zwemmen. Naast dat het gezellig is, is zwemmen namelijk ook reuze gezond. Zo is er ’s morgens en ’s avonds banenzwemmen en zwemles.” Bovendien hebben de baden nog een aantal unieke eigenschappen. Zo heeft Wotterwille een mooie glijbaan en hebben beide baden nog een lage- en hoge duikplank. “Dat is prachtig voor de jongelui en iets ouderen, die ook willen stunten zoals vroeger.”

Horeca en midgetgolf

Naast het zwemmen, mag de horeca natuurlijk niet ontbreken. Zo kun je bij beide zwembaden genieten van een heerlijk patatje, (soft)ijsje en een drankje. “Want bij zwemmen hoort gewoon patat”, lacht Maria met een knipoog. Aanvullend kun je in Bakkeveen nog heerlijk genieten van een ronde midgetgolf. De midgetgolfbaan beschikt over 18 holes en is aangelegd in een parkachtige tuin.

Ga naar de site: www.optisport.nl/zwembad-midgetgolf-partycentrum-dundelle of www.optisport.nl/zwembad-wotterwille voor meer informatie.

Afbeelding