Afbeelding
Foto:

Openlucht muziekfestival voor beginnende bands; Back to Basics Festival

OUDESCHOOT - Op zondag 2 juli is in Oudeschoot het Back to Basics Festival. Dit is een openlucht muziekfestival voor beginnende bands. Op zaterdag 6 juli 2019 is dit kleinschalige festival al eens georganiseerd en dat was een groot succes. Genoeg reden om het festival nog een keer te organiseren en wel op 2 juli van dit jaar. 

Beginnende bands een kans geven

Een festival waar we beginnende bandjes laten optreden, zodat ze live ervaring op kunnen doen. Dat doen ze weliswaar voor 'een knaak en een bos wortels', de organisatie zorgt voor een mooi overdekt podium met een uitstekende muziekinstallatie (PA) en een top geluidsman (Musykfabryk). Backstage staat genoeg te drinken voor de bandleden, daar wordt goed voor hen gezorgd. Een fotograaf maakt foto's van de bands die ze voor hun PR, Facebookpagina of website goed kunnen gebruiken. De bands spelen zo'n 45-60 minuten en tijdens het af- en opbouwen (ca. 30 minuten) wordt er 'Op De Bank' opgetreden. Dat is een kleiner podium. Hierdoor zal je altijd live muziek horen. 

’Muziek, Bier & Plezier'

Het doel van de organisatie van Back to Basics Festival is dat het weer echt om de muziek gaat, dat we met z'n allen plezier hebben en daar hoort een drankje bij. Terug naar de basis, daarom de slogan ’Muziek, Bier & Plezier'.

15:00 tot 22:00 uur

Het festival begint in de middag om 15:00 uur en gaan door tot ca. 22:00 uur. Dan gaat de volumeknop naar beneden en kan het laatste drankje nog gedronken worden.

Lekker betaalbaar

Uiteraard staat er buiten een tap met Hertog Jan op het fust. Er wordt getapt in plastic glazen ivm de veiligheid. De prijzen zijn geen 'festivalprijzen’, ze houden het leuk. Dus 2 euro voor een Hertog Jan biertje. Er wordt gewerkt met munten. Dat is handig en werkt sneller. De munten die je overhoudt kun je weer inwisselen, je krijgt je geld dan uiteraard terug. Je kunt ook pinnen, wel zo veilig.

Het is gewoon gratis

Omdat het een ‘openlucht muziekstraatfestival' is vragen we géén entree. Ook geen 50 eurocent voor het toilet.