Afbeelding
Foto:

Opera Spanga presenteert
After The Flood

SPANGA - Elk jaar wordt er in het kleine dorpje Spanga in Weststellingwerf een opera geproduceerd. Dit jaar staan ze daarbij stil bij het feit dat 350 jaar geleden het Rampjaar in Nederland plaatsvond. After the Flood is een multidisciplinaire muziektheaterproductie over angst en tegenspoed en onze vaderlandse geschiedenis. Kaarten zijn te koop op www.operaspanga.nl.

RondOm Vandaag spreekt over de productie met Merlijn Runia, één van de zangeressen die op 1, 3, 6, 8 en 10 september 2022 te zien is bij Opera Spanga. "After The Flood is een productie die bestaat uit zes scènes. Normaliter kun je in Opera Spanga kijken naar bekende opera's, zoals Macbeth, Romeo en Julia of Carmen. Dit jaar hebben zes jonge, talentvolle componisten speciaal voor Opera Spanga geschreven. Het resultaat is prachtig. Het zijn zes verschillende klankwerelden geworden, maar door verschillende terugkerende elementen wordt het één geheel. Tussen de scènes worden er verschillende fragmenten ten gehore gebracht van bekende componisten zoals Beethoven en Stravinsky en er is een actrice die de scènes met elkaar verbindt."

"Bovendien worden de scènes aangevuld met prachtige animaties van Joske Commandeur, die op projectieschermen te zien zijn voor publiek. Bij Opera Spanga zit het publiek overigens niet voor het toneel, maar om het podium heen. Een geheel nieuwe ervaring dus, voor het publiek, maar ook voor ons als spelers."

"De scènes in After The Flood zijn geïnspireerd door verschillende muziekgenres, zoals metal of folkmuziek. Hierdoor biedt de opera voor ieder wat wils. Dat maakt de opera toegankelijk voor mensen die normaal nooit naar een opera zou gaan. Bovendien zeg ik altijd, wees niet bang voor de opera, laat het over je heen komen en laat je verrassen. Je mag ervan vinden wat je wilt."

After The Flood is te zien op 1, 3, 6, 8 en 10 september 2022 in Opera Spanga. Kaarten en meer informatie vind je op www.operaspanga.nl. Foto door Persephone Michou.