Tuincentrum Tuin! in Leeuwarden heeft opheffingsuitverkoop.
Tuincentrum Tuin! in Leeuwarden heeft opheffingsuitverkoop. Foto: Tuincentrum Tuin!

"Een gemis voor Leeuwarden"

LEEUWARDEN - Het einde van een tijdperk; Na 15 jaar komt er een einde aan Tuincentrum Tuin! in Leeuwarden. Per 30 september zal er voor het eerst in vijftig jaar geen tuincentrum meer te vinden zijn aan de Meester P.J. Troelstraweg in Leeuwarden. Eigenaar Sjoerd Feenstra laat de plek achter met een goed gevoel, maar ook met de nodige emoties. "Het is beter zo, maar het is wel een gemis voor Leeuwarden." RondOm Vandaag spreekt met hem over de opheffing van het iconische tuincentrum. 

Vijftien jaar geleden vestigde Tuincentrum Tuin! zich aan de Meester P.J. Troelstraweg in Leeuwarden. Eerst als franchise van GroenRijk en daarna zes jaar zelfstandig als Tuin!, zoals we het centrum nu kennen. "Maar aan alles komt een eind", vertelt Sjoerd. "We hebben hier altijd met heel veel plezier gezeten en we hebben ook een goed draaiend bedrijf, maar we willen het iets rustiger aan gaan doen de komende tijd." 

Een onzekere tijd

Tuincentrum Tuin! heeft ook nog twee webshops en een vestiging in Zwaagwesteinde, wat bij elkaar ontzettend veel tijd vergt van de eigenaar. "Het is een onzekere tijd en het pand in Leeuwarden is erg verouderd. Als je dat wil vernieuwen, vergt dat een enorme investering. Dat gegeven, in combinatie met een onderbezetting aan personeel, maakt dat we dit besluit hebben genomen", licht Sjoerd toe. 

"We hebben een korting van vijftig procent op het gehele assortiment."

Een gemis voor Leeuwarden

Oftewel, een weloverwogen beslissing. "Ik heb ook een gezin thuiszitten en je kunt niet altijd aan het werk zijn. Zeker wanneer je weinig personeel hebt, is dat gewoon niet te doen. Wat we wel merken, zeker in het begin, is dat mensen het ontzettend jammer vinden dat we ermee stoppen in Leeuwarden. Ze zeggen dan: wat een gemis voor Leeuwarden. Zeker de mensen in de omliggende wijken, zoals Westeinde en Bilgaard, maar ook de mensen in Stiens vinden het erg jammer." 

Opheffingsuitverkoop

Mensen kunnen wel nog altijd voor hun bloemen en planten terecht bij Tuincentrum Tuin! in Zwaagwesteinde, of via de webshop bestellen. Tot 30 september kunnen mensen nog genieten van een opheffingsuitverkoop in Leeuwarden. "We hebben een korting van maar liefst vijftig procent op het gehele assortiment. Daarnaast vullen we de planten aan tot half september en hebben we wekelijks verse handel." Kijk vooral op de website van Tuincentrum Tuin!: www.tuincentrumtuin.nl, voor meer informatie over de opheffingsuitverkoop.  

Einde van een tijdperk

Sjoerd laat de plek dus met een goed gevoel achter, al baalt hij wel dat er geen nieuw tuincentrum komt op deze plek. "Ons personeel heeft allemaal een mooi plekje gekregen. Zo gaat er een deel mee naar Zwaagwesteinde en een ander deel heeft een andere goede plek gekregen. Daarnaast kun je tijdens de opheffingsverkoop nog afscheid nemen van de klanten. Het is toch fijn dat je het zo kan afsluiten met elkaar." Zo komt er een einde aan een tijdperk. Na ruim vijftig jaar tuincentra aan de Meester P.J. Troelstraweg in Leeuwarden, komt er nu een andere bestemming voor. 

Afbeelding