Afbeelding
Foto:

Friesche Elfstedenweek te water

LEEUWARDEN - In de week van 25 t/m 30 juli kunt u genieten van de prachtige meren, kanalen en vaarten, die de provincie Fryslân rijk is. De meerdaagse tocht is geschikt voor motorboten, sloepen, kano’s, zeilboten, SUP's en roeiboten. In deze week doet u de Friese 11 steden aan en in 6 daarvan wordt ook overnacht, inclusief de start- en finishplaats Leeuwarden.

De overnachting in de steden is gratis. Er wordt gezorgd voor voldoende ligplaatsruimte. Voor de kanovaarders, SUP's en roeiers is eveneens gratis kampeergelegenheid aanwezig. In Leeuwarden zijn op de dagen 23 en 24 juli ligplaatsen gereserveerd in De Prinsentuin, waar ook de start en finish plaatsvinden. De 25ste editie van de Friesche Elfstedenweek wordt ondersteund door het provinciaal bestuur, de besturen van de betreffende gemeenten, plaatselijke VVV’s, en landelijke, regionale en plaatselijke bedrijven.

25ste editie

Dit jaar vindt de 25ste editie van de Friesche Elfstedenweek te water plaats. Van 25 juli tot en met 30 juli wordt deze feestelijke tocht gevaren door boten, kano's, suppers en surfers! De eerste keer dat er georganiseerd langs alle 11 Friese steden werd gevaren, was in 1946. Nu, 75 jaar later, doen ze dat voor de 25ste keer.

Meevaren

Wil je ook meevaren met je eigen (of gehuurde) motorboot, zeilboot, sloep, kano, supplank of surfplank, schrijf je dan nu in. Van maandag 25 juli tot en met zaterdag 30 juli varen we in zes dagen langs alle steden. Deelnemers overnachten in Leeuwarden, IJlst, Stavoren, Bolsward, Franeker en Dokkum. In alle overnachtingssteden zijn aanlegplaatsen geregeld en mag iedereen die niet aan boord kan overnachten een tent opzetten. Overdag kunnen kanoërs, suppers en surfers hun bagage laten vervoeren in het busje van de organisatie. Natuurlijk draaien bruggen en sluizen vlot, omdat daarover overleg is geweest.

Tot en met de 24ste editie werd de Friesche Elfstedenweek te water georganiseerd door Watersportvereniging De Meeuwen. Deze vereniging is in 2021 gefuseerd met Koninklijke Watersportvereniging Frisia. Door de fusie van de verenigingen valt de commissie Friesche Elfstedenweek nu onder KWV Frisia.