Afbeelding
Foto:

Midzomeravondvaarten

Op vrijdag 24 juni en 1 juli organiseert stichitng Praamvaren Leeuwarden een midzomer-avondtocht. Vier met hen de Zonnewende. Op Scandinavische wijze vieren ze de langste dag van het jaar met een praamvaart over de Dokkumer Ee. Aan boord is een verhalenverteller en samen zoeken we een plekje met uitzicht over het prachtige Stienser Aldlan. Op de praam wordt een “Zweeds bordje”(Gravad Lachs met aardappelsalade,  brood) en een drankje geserveerd.  Afvaart s’avonds 21.00 uur.

Vertrek om 21.00 uur vanaf de Dokkumer Trekweg ter hoogte van de Molen (achterzijde NHL)Verhalenverteller en trekzakspeler Age Veldboom. Prijs € 22,50,- incl. catering. Kaartverkoop online (www.rondvaarten-leeuwarden.nl) of in de winkel.

De vaarten zijn op 24 juni en 1 juli 2022.

Bosklab

In een ruimte vullend kunstwerk van textiel en verhalen zoekt Sanne van Balen (1994, Smallingerland) naar de betekenis en de vorm van ‘houvast’. De schrijver en beeldend kunstenaar werkt vanuit een persoonlijke fascinatie voor hoe taal werkt en vorm krijgt in meer dan alleen tekst. We gebruiken taal om de wereld te begrijpen. In haar ogen is het een belangrijk instrument om houvast te vinden. De kunstenaar is zelf aanwezig en is onderdeel van de beleving van het werk.  

Dagelijks vanaf 2 juli 2022 t/m 23 juli 2022 in dbieb in Leeuwarden. 

Cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek 

Beeldend kunstenaar, filosoof, singer-songwriter en schrijver Eva Meijer is in De Utrecht te gast om te praten over haar nieuwste boek ‘Zee Nu'. Ook Kirsten van Santen en Maartje Korstanje schuiven aan. Onlangs verscheen het literaire 'zwemboek' Water Pakken: een ode aan het water, van kunstjournalist en cultureel antropoloog Kirsten van Santen. Presentator en kunstredacteur Joep van Ruiten interviewt hen alle drie voor cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek, dat je live bijwoont in De Utrecht. Je bezoek aan de podcast opnames is inclusief koffie, thee en een drankje, napraten met de schrijvers en niet te vergeten een bezoek aan de tentoonstelling ‘Onderwatervermoeden' van Maartje Korstanje.

Zondag 10 juli 2022 om 14.00 uur in De Utrecht