Afbeelding

Goedkope ideeën voor de leukste dates

Algemeen

OOST- EN WESTSTELLINGWERF - Daten is spannend, leuk, zenuwslopend en prachtig tegelijkertijd, maar kan ook een behoorlijk fortuin kosten. Als je niet elke maand de laatste week wilt overleven op instant noodles en beschuiten, maar wel graag die ene, bijzondere persoon aan de haak wilt slaan, dan kunnen onderstaande budgettips jullie goed helpen. 

Een vijfgangen menu

Samen uit eten in een luxe restaurant, romantischer kan eigenlijk niet. Het probleem is dat luxe restaurant vaak superduur zijn (en helaas zijn ze ook nog eens dicht). Wat doe je dan? Samen koken! Kies beiden een aantal recepten uit. Hij doet de amuse, jij het voorgerecht. Zij het hoofdgerecht, jij het dessert. Ga samen inkopen doen (bij de Lidl of Aldi zijn boodschappen over het algemeen goedkoper, of neem eens een kijkje op de markt) en daarna aan de slag in de keuken. Het leukste is om elkaar te helpen, want het is niet gezellig als de ene in de keuken staat te kokerellen, terwijl de andere aan de eettafel zit. Dek de tafel netjes met een tafelkleed, poets het bestek op en steek een kaarsje aan. Lekker, romantisch én goedkoop, wat wil je nog meer?

Bekijk de zonsondergang

Voor niets gaat de zon op (of onder)! Wat is er nou romantischer dan samen zien hoe de zon onder de horizon zakt, of om heel vroeg op te staan om haar op te zien komen? Parkeer de auto op een rustig plekje waar weinig huizen zijn en geniet vanuit de kofferbak van de natuur, de laatste of eerste zonnestralen en elkaar. In Oost- en Weststellingwerf zijn een aantal plekjes waar je de zonsondergang kan bewonderen, bijvoorbeeld op het Aekingerzand, het Holtingerzand of op de Bosberg. Extra bonuspunten voor de partner die warme koffie of thee meeneemt in een thermosfles. 

Doe een bierproeverij

Zijn jullie echte bierliefhebbers? Dan is een proeverij een leuk idee! Kies beide een aantal lekkere speciaalbiertjes uit. Je hoeft van elk soort maar één blikje of flesje te kopen, die kunnen jullie samen delen. Leg om de beurt aan elkaar uit wat voor bier jullie gaan proeven en waarom je die hebt uitgezocht. Er zijn speciale websites waar je speciaalbiertjes kunt bestellen, maar ook supermarkten zoals Jumbo, Albert Heijn of Lidl hebben een steeds groter aanbod. Drink uiteraard verantwoordelijk en pas als je achttien jaar bent! Wist je dat er in de regio ook bier wordt gebrouwen, bijvoorbeeld door de Heer’n van Stellingwarf of de Zwaluwbieren uit Fochteloo. 

Terug naar die goede tijd

Daten stopt vaak als twee mensen een relatie aan gaan. Zonde! Het kan juist superleuk zijn om met elkaar te daten, ook al ben je al heel wat jaren samen. Ga terug naar de tijd dat jullie elkaar hebben ontmoet. Naar welke muziek luisterden jullie? Welke films keken jullie samen? Wat aten jullie in die tijd? Plan een avondje vrij samen en duik in het verleden. Liever naar buiten? Bezoek de plekken die jullie aandeden in het begin van de relatie. Kus elkaar op de plek waar jullie voor het eerst zoenden of ga naar de plek waar jullie elkaar ontmoeten. Buikvlinders gegarandeerd!

Zo zie je maar weer, op date gaan hoeft niet veel geld te kosten. Veel plezier met elkaar en onthoudt: de meeste dingen van waarde kun je niet kopen.

Ga samen wat lekkers koken!