Afbeelding
Foto:

Hoe kan ik theaters steunen?

FRIESLAND - Er is weer een strenge lockdown in Nederland en de theaters hebben opnieuw hun deuren moeten sluiten. De cultuursector heeft al jaren te maken met bezuinigingen en moet hun werk met steeds minder middelen doen. De lockdowns die worden veroorzaakt door corona maakt het nog moeilijk voor theaters om rond te komen. Normaal vind je op deze pagina tips voor lokale cultuuruitstapjes, maar dit keer zijn we op zoek gegaan naar manieren om de theaters te steunen, juist nu je ze niet kunt bezoeken. 

Bestel tóch een kaartje

Toch een kaartje kopen, ook al bestaat de kans dat de voorstelling niet doorgaat is één van de manieren hoe je jouw lokale theater kan steunen. Momenteel kunnen alle theaters goed uit de voeten met een voorstelling die geannuleerd moet worden. Mensen met een kaartje behouden het kaartje voor wanneer de voorstelling wel kan plaatsvinden, later in het jaar, of krijgen hun geld terug. Door nu een kaartje te kopen blijft het theater geld ontvangen, waarvan de vaste lasten of lonen betaald kunnen worden. 

Word vriend

Veel theaters geven je de kans om vriend te worden. Met deze structurele financiële steun help je niet alleen het theater om elk seizoen weer een mooi programma samen te stellen, maar draag je ook bij aan cultuureducatie in de regio. Bent u ondernemer, dan kunt u ook met uw bedrijf partner of vriend worden van een theater. 

Hou de sociale media in de gaten

Het theater bij jou in de buurt zit niet stil en is vaak bezig met creatieve manieren om toch actief te blijven. Dit kondigen ze vaak aan op sociale media. Door hen te volgen blijf je goed op de hoogte van alle plannen en weet je sneller hoe je je theater kunt blijven steunen. 

Teken petities

Er zijn op internet veel petities te vinden die pleiten voor meer steun voor de cultuursector of voor heropening van de theaters en andere podia. Zoek een petitie (of meerdere) die bij jou past. Niet elke petitie wordt gelijk opgemerkt door de politiek, maar door petities te tekenen kun je aan een grote groep mensen laten zien wat jij belangrijk vindt. Hierdoor kun je op jouw manier aandacht vragen voor dingen die jij niet goed vindt gaan.

Afbeelding