Afbeelding
Foto: Unsplash

Budgetvriendelijk daten doe je zo

Samenleving

LEEUWARDEN – Daten hoeft niet duur te zijn. Je kunt het net zo leuk hebben op een goedkoop uitje, als je maar je fantasie gebruikt. Om je op weg te helpen, geven we je aantal tips.

Ontdek je plekje

Maak een wandeltocht langs plekken die belangrijk voor jullie zijn. Ga naar de plek waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Waar jullie hebben gezoend of een andere leuke herinnering hebben. Praten over de beginfase van jullie relatie, brengt warme gevoelens naar boven dus een topdate is gegarandeerd. Het is ook leuk om naar die plekken te gaan, waar je je jeugd hebt doorgebracht. Ga naar je oude huis, school of speeltuintje. Ervaar eens welke herinneringen er boven komen, deel die met je partner en wie weet verrassen jullie elkaar met nieuwe verhalen.

Doe het kringloop-spel

Er zijn in Leeuwarden en omgeving ontzettend veel kringloopwinkels. Super leuk om daar samen te gaan strunen. Nog leuker om elkaar te verrassen met een klein cadeautje. Spreek een budget af met elkaar van een paar euro, geef elkaar een zoen en neem afscheid om zo apart van elkaar op zoek te gaan naar iets leuks voor de ander. Niet geslaagd? Ga naar een andere kringloopwinkel. Aanbod genoeg waarbij je ongetwijfeld op een pareltje stuit voor je lief.

Beklim de Oldehove

De scheve toren van Leeuwarden: wie kent hem niet? Maar heb je ‘em ook wel eens beklommen? Hoe leuk is dat; om samen een beetje historie mee te pakken. De toren had ruim 120 meter moeten worden, maar het zat bouwmeester Jacob van Aaken niet mee, want al tijdens de bouw zakte de toren scheef. Er is nog geprobeerd op de scheve onderbouw loodrecht verder te metselen, maar dat bleef helaas zonder het gewenste resultaat. Bijzondere functies heeft de toren nooit gehad. Toch is de toren een van de belangrijkste symbolen van de stad Leeuwarden geworden. De Leeuwarders zijn trots op hun Oldehove. “A’k de Oldehove niet siën ken, dan foël ik my onwennich”, is een bekend gezegde in het stadsdialect. Kijk voor prijzen en openingstijdens op: www.oldehove.eu. 

Daten in het donker

Kleed je warm aan en ga op avontuur. Bekijk Leeuwarden of een andere stad in de buurt eens in het donker. Geniet van de lichtjes en de sfeer. Gebruik je zintuigen: voel, zie, hoor en ruik de nacht en proef de romantiek. Wil je de nacht nog net wat mooier beleven? Ga dan naar de Zeedijk bij Holwerd of Wierum. 

Ga schaatsen

It giet oan: of we nou wel of geen strenge vorst krijgen, je kunt deze winter gewoon schaatsen. Misschien dan niet op de Bonkervaart, maar wel in de Elfstedenhal. Daar kun je voor €7,50 in de huid kruipen van Sven Kramer of Antoinette de Jong. De hal is van september t/m maart geopend en biedt ook de mogelijkheid tot het huren van schaatsen.