Kim Boersema wil pro-wakeboardster worden.
Kim Boersema wil pro-wakeboardster worden. Foto: Hillenga Fotografie

Kim wil pro-wakeboardster worden

Persoonlijke verhalen

GRONINGEN - Ze is nog maar 28 jaar en heeft maar één droom: pro-wakeboardster worden. Kim Boersema uit Groningen zet alles op alles om haar droom te verwezenlijken. Vanwege haar studie en financiële situatie, dreigt haar droom echter in duigen te vallen. Daarom heeft ze besloten om een doneeractie in het leven te roepen. RondOm Vandaag spreekt met Kim over de actie.

“Ik droom er al mijn hele leven van om een carriére op te bouwen als pro-wakeboardster. Momenteel ben ik bezig met het afronden van het CIOS in Heerenveen, waardoor het op dit moment voor mij financieel niet haalbaar is om alles zelf te bekostigen. Dat heeft me doen besluiten om een doneeractie op te richten, zodat ik mijn dromen kan verwezenlijken”, legt Kim uit. 

Een voorbeeld voor anderen

Best spannend, een doneeractie oprichten om je droom achterna te jagen, zo vertelt Kim. “Je stelt je namelijk wel kwetsbaar op. Er zijn ook mensen die vanuit gezondheidsredenen, of bijvoorbeeld voor een goed doel geld inzamelen. Ik heb het toch gedaan, omdat ik hoop een aanmoediging te zijn voor anderen. Een voorbeeld dat leeftijd niets zegt om je doel te bereiken.”

Toen ik in 2016 naar Egypte ging en daar training kreeg van een pro-wakeboarder, wist ik het zeker: dit wil ik ook

Meteen besmet met de sport

Volgens Kim stoppen er veel wakeboarders rond, of net na hun dertigste, terwijl zij op 28-jarige leeftijd pas aan het begin staat van haar carrière. Toch houdt Kim hoop, uit pure liefde voor de sport. In 2014 komt ze voor het eerst in aanraking met de sport, via een stage bij Grunopark in Harkstede. “Vanaf dat moment was ik helemaal besmet met de sport. Toen ik in 2016 naar Egypte ging en daar training kreeg van een pro-wakeboarder, wist ik het zeker: dit wil ik ook. De adrenaline, de uitdaging en de meest vette trucs, geweldig.”


Kim op haar wakeboard - Hillenga Fotografie 

Topsportregeling op de Hanze

Na de opleiding op het CIOS wil Kim haarzelf verder ontwikkelen in de topsportopleiding op de Hanze Hogeschool in Groningen. Daarbij wil ze graag in aanmerking komen voor de Topsportersregeling. “Maar om daarvoor in aanmerking te komen, moet je al aan een aantal eisen voldoen. Daarvoor moet ik in ieder geval lid zijn van een vereniging en meedoen aan nationale en internationale wedstrijden.” 

Al gauw zo’n 600 tot 700 euro nodig

Kim heeft een aantal wakeboardverenigingen op het oog, zoals in Veendam en Sneek. “Er is al gauw zo’n 600 euro nodig voor een jaarabonnement. Ook ben ik op zoek naar sponsoren. Ik hoop op deze manier de juiste sponsor te vinden die mij een kans zou willen geven om mij op alle vlakken te willen helpen bij de trainingen en wedstrijden.”

Wil jij Kim helpen? Doneren kan via: bit.ly/DroomKim