Debby met de cheque voor KWF
Debby met de cheque voor KWF Foto: Pauline van Bezooijen

Lootjesactie voor KWF levert mooi bedrag op

Samenleving

Burgh-Haamstede - Maar liefst € 1068 heeft de lootjesactie van Debby van Dijk voor KWF Kankerbestrijding opgeleverd. De eigenaresse van D-Fashion aan de Noordstraat in Burgh-Haamstede hield deze actie eind november. Het merendeel van de loten is gekocht door inwoners van Burgh-Haamstede.

De vele prijzen die gewonnen konden worden, zijn beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand en die van Renesse. “Geweldig dat vrijwel alle collega’s iets hebben gegeven!”  Al jaren houdt Debby tegen het eind van het jaar een Ladiesnight met daarbij een verloting. Sinds een jaar of vijf heeft ze daaraan een goed doel verbonden. Dit jaar is de opbrengst voor het KWF Kankerfonds: “Omdat een goede vriend van mij erg ziek is en ik het KWF daarom wil steunen. Volgens mij vindt iedereen dit doel erg belangrijk.” Ze denkt dat daarom het bedrag onverwacht hoog is uitgevallen: “Andere jaren leverde de loterij zo tussen de drie- en vierhonderd euro op. Nu zat ik al binnen een dag op vijfhonderd verkochte lootjes! De meeste online, maar ook veel gewoon in de winkel.”

Ladiesnight

Door de nieuwe coronamaatregelen kon de Ladiesnight niet doorgaan: ,, Toen heb ik de avond veranderd in twee dagen. Zo was er meer verspreid bezoek, maar kon ik toch met iedereen even praten en mijn goody bags kwijt.’’ Ook de inhoud van de verrassingstassen werd geleverd door de collega’s: “Zo fijn dat iedereen meedeed en ze waren ook allemaal heel positief! Het was ook heel leuk om iedereen weer te zien, want ik ben bij veel van hen langs geweest om wat op te halen, maar er zijn er ook bij mij wat af komen geven.”

Voldoening

Debby heeft de hele actie zelf op touw gezet en is er best druk mee geweest: “Echt heel veel werk. Ik heb bijna alles alleen gedaan, maar het geeft wel voldoening.” Zaterdagavond heeft ze alle lootjes getrokken en op de prijzen geplakt: “Alles is gefilmd zodat iedereen kan zien dat het eerlijk gegaan is. De film wordt online gezet. Ik heb ook een lijst met alle winnaars op facebook gezet en daarnaast iedereen gebeld die prijs heeft.’’

D-Fashion in Burgh-Haamstede verkoopt dames-, kinder- en babymode. Openingstijden: van 1 maart tot 1 november zeven dagen per week van 10.00 tot 17.30 uur. Van 1 november tot 1 maart vijf dagen per week van 12.00 tot 17.00 uur.

Door Pauline van Bezooijen