Afbeelding
Foto:

9 dec – A White, White Day

9 dec – A White, White Day

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. 

12 dec – Two Wieners

Een intieme akoestische versie van het theaterprogramma The Wieners Play Buddy Holly, met de beide frontmannen van de band: Jaap Wijn (zang/contrabas) en Rob Roemers (zang/gitaar). De optredens van dit duo staan bol van bekende en onbekende rock'n roll en country nummers uit de fifties. The Wieners waren met hun Buddy Holly-tribute te zien bij De Wereld Draait Door, brachten een live-cd ‘Just Like Buddy Holly’ uit én ze begeleidden de originele leadgitarist van Buddy, Tommy Allsup. 

16 dec – Les plus belles années d’une vie

Ze kenden elkaar lang geleden: een man en een vrouw wiens prachtige en onverwachte romance ontroerde in Un Homme et Une Femme, de inmiddels iconische film die onze kijk op liefde voor altijd veranderde. Maar nu voormalig autocoureur Jean-Louis zich steeds meer lijkt te verliezen in zijn herinneringen, probeert zijn zoon hem te herenigen met de vrouw die hij niet kon koesteren, maar waar zijn geheugen en dromen nog vol van zijn.

Afbeelding
Afbeelding