Afbeelding

Herontdek jezelf bij atelier Kunstig Gemaakt

Algemeen

Oosterland – Art coaching: misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien is het nieuw voor je. Jessica Mostert biedt deze creatieve manier van coachen aan in haar atelier Kunstig Gemaakt in Oosterland. Om weer te ontdekken wie je bent en wat je wilt in het leven.

Alles in ons leven moet tegenwoordig perfect zijn. We verwachten veel van onszelf en van anderen. Je kunt dan op een punt terecht komen dat je vastloopt. Dat je je afvraagt wat je ook alweer wilde, wat je dromen en wensen zijn en wat je echt belangrijk vindt. Met behulp van art coaching kun je dit (her)ontdekken. Jessica is ervaringsdeskundige: “Voor mij werkte deze manier van coaching. Ik ontdekte dat ik via fotografie kon praten, wat ik normaal gesproken niet kon. Soms heb je een andere ingang bij jezelf nodig om je gevoel naar boven te krijgen.” 

Even loskomen

Jessica geeft al sinds 2007 workshops. Later heeft ze zich daarnaast verdiept in coaching. Ze legt uit hoe een en ander in zijn werk gaat. “Ik doe altijd eerst een intake, dan krijg ik een beeld van wat iemand nodig heeft. Het ligt aan de problematiek of we vervolgens in een groep of 1 op 1 aan de slag gaan.” Om te beginnen laat Jessica mensen even landen. “Op een stoel zitten, rustig worden, even tot jezelf komen. Dan ga je tekenen met je rechterhand en daarna met je linkerhand, en met je ogen dicht. Dan komen mensen los. Het schilderen is echt een feestje, met muziek en grapjes. Na drie uur heb je dan een eigen werk.” 

Vanuit innerlijk werken

Volgens Jessica staan mensen vaak versteld van wat ze hebben gemaakt. “Je krijgt geen opdracht. De kracht zit hem in het niet weten. Dat is de lastigste drempel. Als je daar overheen bent, is dat geweldig, want dan ga je vanuit je innerlijk schilderen.” Zelf is Jessica heel creatief onderlegd. “Ik heb dat in mijn leven ook nodig gehad als uitlaatklep. In 2007 begon ik met glaskunst. Dat heb ik uitgebreid met houtbewerking, glas in lood, tiffany glas, schrijven en fotografie. Het art coachen stelt alles in het welzijn van de mens. Als je creatief bezig bent, dan praten je handen en is je mond stil. Dat komt in alle workshops terug. Het is goed om soms even stil te staan, wie ben ik en wat wil ik ook alweer? Ik kan dat weer bij mensen aanraken.”

www.kunstiggemaakt.nl

Afbeelding