Kimberley kan haar hoofd leeg maken op de tennisbaan
Kimberley kan haar hoofd leeg maken op de tennisbaan Foto: Privébezit

In de sport-light: Kimberley Fonteine van LTC Zierikzee

Sport

Recent werd het dames 1-team van LTC Zierikzee kampioen. De dames met Zeeuwse roots komen tegenwoordig van heinde en verre terug naar het eiland om te tennissen. Kimberley Fonteine (21) vertelt over haar team, zichzelf en de vereniging. “Elke, Sascha, Nicole, Demi en ik spelen als team al zeven jaar met elkaar.”

“Elke Lievense woont in Rotterdam, Sascha Vermue in Breda, Nicole Lekkerkerk en Demi de Spirt in Zeeland en ikzelf in Oegstgeest. Toch vinden we het allemaal zo leuk om met elkaar te tennissen dat we er graag voor terugkomen. Trainen doen wij allemaal individueel. Daarnaast vind ik het heel speciaal dat wij al die jaren nog steeds worden gesponsord door dezelfde sponsor, Kasteele Tweewielers. Mega lief. Zelf heb ik ook een tennisvereniging in Leiden. Daar tennis ik met vriendinnen op een lager niveau en is het vooral gezellig.”

Tennissen met het gezin

Kimberley doet haar master Klinische Psychologie aan de Universiteit Leiden. Ze komt graag terug naar Zeeland om bij te kletsen met ouders en te genieten van het prachtige strand. Van jongs af aan tennist ze. “Ik heb toen ik jong was ook gedanst en geturnd, maar kwam er achter dat ik tennis het leukste vond. Tennissen met het hele gezin kon ook, iedereen tennist. Dat maakt het nog leuker. Je hebt altijd iemand nodig om mee te tennissen. Kun je er vervolgens lekker mee bijkletsen.”

Mentaal gezond

“De verhouding plezier en presteren vind ik bij LTC Zierikzee precies goed. Het is een fijne vereniging met een prachtig clubhuis en mooie banen. Vooral fijn dat je er echt gezien wordt. Je wordt goed op de hoogte gehouden welke banen beschikbaar zijn. Er wordt flexibel meegedacht.” Kimberley kijkt uit naar post-coronatijd. Naar weer mooie toernooien met leuke thema’s en gezellige avonden. Als psychologiestudent weet ze als geen ander dat sport mentaal goed doet. “Wanneer ik een chaotische en drukke week heb gehad met mijn studie, vind ik het heerlijk om door te tennissen even mijn hoofd leeg te maken. Ik betrap mezelf erop dat ik dan niet over mijn deadlines heb nagedacht en alleen maar ontspannen op de baan heb gestaan. Heerlijk vind ik dat..”

Door Gerrit van Loon