Afbeelding
Foto: 't Mannetje Fotografie

EMDR therapie, ook iets voor jou?

Gezondheid

Zierikzee – Veel mensen weten het niet, maar EMDR therapie kan bij een breed scala aan lichamelijke en psychische klachten uitkomst bieden. Ilonka Kuipers laat je er graag kennis mee maken in haar praktijk Innermoments in Zierikzee.

Ilonka Kuipers is dit jaar gestart met haar praktijk in Zierikzee. Ze geeft er EMDR therapie in combinatie met coaching sessies om zaken als stress, angsten, een slecht zelfbeeld of verwerking van een ingrijpende gebeurtenis aan te pakken.

EMDR therapie helpt bij veel uiteenlopende klachten. Als ervaringsdeskundige weet ze hoe effectief dit kan zijn. ‘Na een heftige zwangerschap en bevalling kwam ik na een lange zoektocht van verschillende therapeuten bij een EMDR therapeut terecht. Deze vorm van therapie zorgde ervoor dat ik binnen een korte tijd de rust in mezelf terugvond. En dat ik weer optimaal kon genieten van mijn leven. Ik voelde me weer vrolijk en blij. Deze ervaring was voor mij zo waardevol en bijzonder dat ik besloot hier zelf mijn werk van te maken. Na verschillende opleidingen te hebben gevolgd ben ik nu mijn eigen praktijk gestart in Zierikzee om andere mensen deze ervaring ook te kunnen bieden.”

Ilonka heeft zich naast de gebruikelijke gebieden gespecialiseerd in vrouwen en moeders die een nare zwangerschap, bevalling, IVF traject of miskraam hebben meegemaakt. En daar nare herinneringen aan over hebben gehouden. Ze weet uit ervaring hoe deze vrouwen zich voelen en dat EMDR heel helpend kan zijn. “EMDR heeft veel voordelen. Het hoeft geen heel lang traject te zijn, vaak treedt er binnen korte tijd al verbetering op. Daarnaast is EMDR geen ellenlange praattherapie.”

Wil je weten of EMDR iets voor jou is? 

Kijk op www.innermoments.nl


* Vanaf deze maand is Ilonka, naast haar eigen praktijk in Zierikzee,  tevens werkzaam bij praktijkcentrum het Gemeentehuis in Middelburg