Olaf Willemse (links)
Olaf Willemse (links) Foto: Privébezit

In de sport-light: Olaf Willemse van vv Bruse Boys

Sport

Bruinisse – Olaf Willemse (34) is bezig aan zijn laatste seizoen in de hoofdmacht van v.v. Bruse Boys. Van jongs af aan speelde de Bruënaar voor de voetbalclub op zijn dorp. Hij zwichtte niet voor aanbiedingen buiten het dorp. Want Bruse Boys, dat is echt zijn club. “Tijdens de wedstrijd ben ik fanatiek, erna is het klaar en geldt gezelligheid.”

Alhoewel geboren in het ziekenhuis in Zierikzee, woont Willemse al heel zijn leven op Bru. Dat doet hij met zijn vrouw en twee jonge kinderen van 2 jaar en bijna 5 maanden. Het zijn momenteel drukke tijden voor de voetballer. Korte nachten door de kids en dan elke dag naar Rosmalen of naar projecten van zijn werkgever Heijmans Grondverzet. 

Laatste seizoen

“In het verleden zijn er wel belletjes geweest van onder andere v.v. Kloetinge, waar mijn broertje speelde. Maar ik heb nooit overwogen om elders te gaan ballen. Ik heb nog een tijd in de kost in Hoorn (Noord-Holland) gezeten en kon daar doordeweeks meetrainen met de lokale voetbalclub, maar heb altijd in competitieverband voor Bruse Boys gespeeld. Dit seizoen wordt mijn laatste in de selectie. Erna wil ik met vrienden in een lager elftal gaan voetballen.”

Dorpsclub

Want hoe serieus en fanatiek Willemse ook is als centrale verdediger in het eerste elftal van de paarshemden, gezelligheid is ook belangrijk. “Ondanks het moeten presteren is de sfeer ook kenmerkend voor Bruse Boys. Wij zijn en blijven een dorpsclub. Dat waren we ook toen we in het verleden zo hoog voetbalden. De makke aan een dorpsclub is dat wanneer er even geen goede lichting is je zo weer terugzakt naar lagere voetbalniveaus.”

Mix van jong en oud

“We hebben in het team nu een mix van een oude en jonge garde. Niet alleen van het dorp zelf, maar ook een paar jongens uit Flupland en Nieuwerkerk. We willen in het linkerrijtje eindigen. Ik probeer de jonge jongens een beetje te sturen.” Willemse geniet van de sfeer rondom wedstrijden. Bruse Boys rijdt met de bus naar uitwedstrijden. “Muziek aan. Beetje ouwehoeren over vrouwen en voetbal. Die gezelligheid onderling maakt spelen voor Bruse Boys ook zo mooi.”

Door Gerrit van Loon