De aquariumafdeling kan weer jaren mee
De aquariumafdeling kan weer jaren mee Foto: Bolle Dier en Tuin

Nieuwe aquariumafdeling bij Bolle Dier en Tuin

Algemeen

Zierikzee – Bolle Dier en Tuin is voor velen al jarenlang de specialist waar je alles vindt voor je huisdier, je mooie (kamer)planten aanschaft of een leuke accessoire voor in huis op de kop tikt. Maar ook een goed advies is er te krijgen, dat is zeker. Bovendien is de winkel van Bolle Dier en Tuin altijd wel in beweging. 

Momenteel wordt er de laatste hand gelegd aan een gloednieuwe aquariumafdeling. Frank de Bruine is er enthousiast over. “Het is flink op de schop gegaan. De vorige inrichting was deels aan vervanging toe. We hebben het allemaal anders ingedeeld en er is een hele nieuwe wandstelling over de gehele achterwand gekomen. Zo kunnen we aan de eisen van deze tijd voldoen en ziet het er straks weer netjes uit.” 

Beginnen met een aquarium

Wie overweegt een aquarium aan te schaffen, kan dus weer veel inspiratie opdoen. Let wel, een vis in een kom is echt passé, die zal je dus niet meer vinden in de winkel. “Nee, die vissenkom is echt voorbij,” zegt Frank. “Een aquarium met een pomp is veel beter voor de vissen natuurlijk. Weet je niet hoe te beginnen, dan kunnen wij je advies geven en het stappenplan mee doorlopen van neerzetten tot vullen.” Het is namelijk geen kwestie van een bak water vullen en daar wat vissen in doen. “Je gaat eerst het aquarium op een goede plek plaatsen, dan komt er grint in, beplanting, water en een pompsysteem. Je kunt er niet direct vissen in doen. Na twee weken testen we het water om te kijken of het ecologisch op orde is. Ook de temperatuur moet natuurlijk goed zijn.”

Winkel in beweging

Op de aquariumafdeling vind je zo tussen de 100 en 120 soorten vissen. “We geven advies over welke vissen er bij elkaar kunnen. De beplanting is daarnaast belangrijk. ‘Aquascaping’ zie je steeds meer, dat houdt in dat je met planten echt een soort onderwatertuin inricht.” Met een aquarium haal je dus echt iets bijzonders in huis. Frank: “Het is iets dat altijd beweegt en het geeft rust en ontspanning.” Zodra de vernieuwde afdeling klaar is, volgen er leuke aanbiedingen. Maar niet alleen hier zijn er veranderingen. Zo is de deco afdeling weer omgetoverd in najaarskleuren en op de hondenafdeling zijn er nu hondensnacks los te ‘tappen’ uit kokers. Zo gebeurt er altijd wel iets bij Bolle Dier en Tuin. “We zitten niet stil nee, het lijkt nog even weg, maar binnenkort wordt het alweer tijd voor de kerstbomen.” 

Door Mariska den Hartog