Levi in zijn werkplaats
Levi in zijn werkplaats Foto: Anneke Flikweert

Levi Schuurbiers runt eigen Scooterservice

Bedrijf in beeld

Zierikzee - Stel je krijgt een brommer, een schakelbrommer in dit geval, en die loopt niet zo lekker. Dat was het geval bij Levi Schuurbiers eerste brommer: een Aprilia RS 50. Hij stalde hem in de gang en poetste hem in de woonkamer. Hij besloot er zelf aan te gaan sleutelen, om het ding weer goed lopend te krijgen. Uiteindelijk liep Levi’s sleutelhobby uit de hand: inmiddels is hij 20 en runt hij Schuurbiers Scooterservice in Zierikzee.

Leren door doen

Levi leerde destijds van YouTubefilmpjes en schematische tekeningen van onderdelensites hoe een motortje in elkaar zit, en daarnaast vooral door heel veel proberen en dóén. Zijn vader Danny moedigde hem aan en bood hem ruimte in de garagebox achter de Scheepstimmerdijk. Op een omgebouwd tv-meubel werden de scooters gerepareerd. Gaandeweg werd het steeds drukker, met scooters, klanten en sleutelaars. Kennissen van kennissen werden doorverwezen en Levi was gewend alles te repareren voor een vriendenprijsje of een lekkere lunch. Toen dat te dol werd, kon Levi gelukkig via een kennis aan een ruimte aan de Industrieweg komen en begon hij officieel met een eigen bedrijfje. Hij nam een kijkje op de website van de Kamer van Koophandel en stapsgewijs kwam hij er helemaal uit. Naast zijn bedrijf is Levi ook nog druk met zijn studie aan de Zeevaartschool in Vlissingen.

Zoveel plannen en ideeën

De nieuwe bedrijfsruimte is alweer vol. Ze hebben ook zoveel plannen en ideeën. Klanten zijn welkom voor onderhoud en reparatie van alle merken en types scooters en brommers. Daarnaast leveren ze service aan die stoere e-choppers die je overal ziet: voor tien verhuurpunten op het eiland en in de verre omgeving. Is er een pechgeval, dan komt Levi met zijn bus en de e-chopper wordt gerepareerd of omgewisseld. 

Dingen uitzoeken is leuk

De prijzen zijn nog steeds vriendelijk, net als de familie Schuurbiers zelf. “In het begin duurde het soms ook een tijd voordat ik een reparatie voor elkaar had,” legt Levi uit. “Dingen uitzoeken vind ik nog steeds heel leuk. Inmiddels weet ik: we komen er altijd wel uit.” Voorlopig investeert Levi nagenoeg alles wat hij verdient in zijn eigen bedrijf: professioneel gereedschap en goede apparatuur zijn belangrijk. Binnenkort komt er nieuwe accu apparatuur, want elektrische scooters hebben de toekomst, realiseert hij zich. En zo komt er vast weer van alles op zijn pad, want Levi heeft geleerd dat je dingen soms gewoon moet dóén. 

Door Anneke Flikweert