Het team van De Fysiotheek helpt je graag fit te worden
Het team van De Fysiotheek helpt je graag fit te worden Foto: De Fysiotheek

Fit worden en blijven bij De Fysiotheek

Gezondheid

Brouwershaven – Vanaf oktober gaat de medische fitness weer van start bij De Fysiotheek in Brouwershaven. Ook voor wandelfit kun je er terecht. Zo kunnen we het najaar met een gezonde start tegemoet zien.

De medische fitness heeft een tijd stilgelegen. Fysiotherapeute Loes van der Sluijs is blij dat het nu weer kan. “We hebben dit lange tijd niet kunnen doen. Buiten waren er wel mogelijkheden, maar nu het minder goed weer wordt en de regels versoepeld zijn, kunnen we binnen weer aan de slag.” De groepjes zijn wel iets kleiner, zes mensen per training. En die worden dan weer opgedeeld in twee groepjes van drie. Loes legt uit wat de medische fitness nu precies behelst. “Je krijgt 1 op 1 begeleiding van een fysiotherapeut of medisch personal trainer. Het fijne is dat je altijd dezelfde trainer of therapeut hebt. Ik merk dat mensen dat heel fijn vinden. Zo kennen we elkaar op den duur door en door en weten wij precies wat iemand wel of niet kan.”

Verantwoord fit worden

Tijdens de medische fitness ga je met specifieke belemmeringen of klachten aan de slag. Volgens Loes is het altijd weer anders. “Je doet een deel conditioneel en een deel circuittraining met oefeningen. Het gaat daarbij om kracht, lenigheid en stabiliteit. Het hele lichaam wordt getraind met als uitgangspunt om op verantwoorde wijze fit te worden en te blijven. En is er iets, bijvoorbeeld traplopen, dat moeizaam gaat, dan besteden we daar extra aandacht aan.” Medische fitness is ook goed in het traject van revalidatie na een operatie om weer fit te worden. “Mensen kunnen in deze uurtjes op hún niveau sporten. Dat is fijn. En er is een ongedwongen sfeer, het is ook gewoon gezellig.” 

Wandelfit en damesgym

Wie zin heeft om een uurtje in de week te wandelen, afgewisseld met wat oefeningen, kan op donderdagochtend om 10.30 uur aansluiten bij Wandelfit. Loes: “Het is zo’n 3 tot 4 kilometer en telkens een andere route voor de afwisseling.” Op dinsdagavond is er bovendien om 20.00 uur damesgym in de gymzaal van Brouwershaven. Een samenwerking met ASV Brouwershaven voor dames die gewoon lekker willen bewegen. De medische fitness bij De Fysiotheek is op maandag van 9.30 tot 10.30 uur, dinsdag van 18.45-19.45 uur en donderdag van 9.30 tot 10.30 uur. 

Meer weten over de medische fitness of andere vragen? Kijk op www.defysiotheek.nl