Mike wil de Opel nog ruilen voor een Porsche
Mike wil de Opel nog ruilen voor een Porsche Foto: Arleen Kooman

Mike de Voogd: “Nu nog die Porsche!”

Persoonlijke verhalen

Zierikzee - Hij begon op 1 januari met een Pokémonkaart – Charmander- en zijn doel was aan het eind van 2021 een Porsche bij elkaar geruild te hebben. Inmiddels zijn we een half jaar verder en Mike de Voogd ‘doet’ inmiddels al in auto’s. Zijn laatste ruil was een Opel Frontera tegen een Opel Vectra. en hij wacht nu vol spanning op een nieuw ruilvoorstel. Het zou mooi zijn als hij nú al zou kunnen ruilen tegen die felbegeerde Porsche.

Zijn Facebook Messenger stroomde vol met berichten, nadat hij vorige week te gast was bij Hart van Nederland. Mike: “Ik hoop natuurlijk op een ruil voor een Porsche, het liefst een sportieve versie, bijvoorbeeld een Carrera. Ik heb nog nooit in een Porsche gereden en mijn eerste ritje moet in mijn eigen Porsche zijn, vind ik. Verder heb ik weinig eisen. Ja, natuurlijk wil ik geen exemplaar met allemaal deuken.”

Bekende Nederlander

Sinds het begin van zijn ruilactie gebeurde er een hoop in het leven van Mike. Niet alleen kwam hij steeds meer in de richting van zijn einddoel, hij werd bijna een bekende Nederlander. Verschillende regionale en landelijke kranten schreven over zijn actie. Het Jeugdjournaal kwam langs bij groep 7 van de Theo Thijssen in Zierikzee, waar Mike onderwijsassistent is, hij was te zien bij Omroep Zeeland en in De 5 uur Show. Zijn TikTokkanaal ontplofte daarna en hij hield contact met Karin Bloemen en Johan Vlemmix- met die laatste deed hij ook een ruil.

Veel leren

In het Jeugdjournaal komen was een van Mikes dromen. “Voor de leerlingen was het ook een leuke ervaring om te zien hoe een uitzending gemaakt wordt. De crew was zo’n twee uur in de klas en ik verwachtte dat we vervolgens een halve minuut in beeld zouden komen, maar dat werd uiteindelijk drie minuten.” Ondertussen leerde Mike zelf ook steeds beter presenteren, filmen en monteren. “Het wordt steeds leuker om mijn filmpjes van een minuut of tien boeiend te vullen. Ik verbaas me ook nog iedere dag over wat er allemaal gebeurt en wat er op mijn pad komt.” Bij de laatste ruilen leerde Mike ook alles over auto’s overschrijven en de verzekering en wegenbelasting regelen.

Stoere ruil

Toch wil Mike weer van ‘het monster’ – de 4 x 4 Opel Frontera af. Dus: heb je een Porsche of een andere interessante ruil voor Mike en droom je van een stoere zwarte Opel Frontera uit 2000 met 153.000 kilometer op de teller: zoek Mike op via Facebook, YouTube of TikTok.

Door Anneke Flikweert