Afbeelding

Parkeermaatregelen in Zierikzee

Zierikzee - Per 1 juni gelden er een aantal nieuwe parkeermaatregelen in Zierikzee. In juni verwijdert de gemeente in Zierikzee de parkeerautomaten op plaatsen waar vergunningparkeren gaat gelden. Er komen minder betaalde parkeerplaatsen en meer parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Ook de verkeersborden worden aangepast, zodat te zien is waar er vergunning- en/of betaald parkeren geldt.

Verkeersborden

Vanaf 1 juni worden alle verkeersborden in Zierikzee aangepast. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 17.30 uur. Vergunninghouders kunnen 24/7 op de aangewezen parkeerplekken parkeren. Bewoners en ondernemers krijgen maximaal 1 vergunning per adres in 2021. De uitgegeven 2e vergunning blijft geldig in 2021. Er kan dit jaar geen nieuwe 2e vergunning aangevraagd worden. Vanaf 1 januari 2022 wordt de 2e vergunning niet verlengd.

Kraskaarten

De papieren kraskaarten zijn vanaf 1 juli 2021 niet meer geldig. Oude kraskaarten kunnen ingewisseld worden bij de gemeente Schouwen-Duiveland door een formulier in te vullen. Vanaf 1 juli 2021 gaat de gemeente over naar een digitaal systeem voor parkeren. Bezoekers kunnen aan de hand van het kenteken (digitaal) aangemeld worden. In juni ontvangen de inwoners in het centrum van Zierikzee een informatiebrief met een uitleg over het digitale systeem.