Afbeelding
Foto:

Fruit en Zo breidt uit met speelweide

Boerderijwinkel Fruit en Zo in Nieuwerker heeft allerlei vernieuwingen in de planning. Zo komt er een mooi terras buiten met een speelweide en later ook nog een dierenweide.

Nieuwerkerk – Al bijna twintig jaar lang verkoopt de familie Flikweert uit Nieuwerkerk de producten van hun bedrijf aan huis aan de Loensweg. Aleida Flikweert: “We doen dit al 19 jaar, eerst met zelfbediening, maar dat leverde toch wat problemen op in verband met diefstal en zo. Dus negen jaar geleden zijn we begonnen met een winkel waarin de mensen bediend worden.”

Assortiment

Bij Fruit en Zo kun je terecht voor aardappelen, groente, fruit en eieren, maar ook voor diverse soorten kaas en streekproducten en geschenken. Appels, peren en aardbeien komen uit de eigen boomgaard en binnenkort komen daar pruimen bij. “Per seizoen voeren we daarnaast een ruim assortiment seizoensproducten, zo hebben we in de zomer zoete kersen, maar ook asperges en lamsoren. In 2017 hebben wij onze nieuwe winkel in gebruik genomen, zo hebben we nog meer ruimte voor onze mooie producten en bieden wij ook de mogelijkheid voor het drinken van een heerlijk kopje koffie of thee met een lekker stuk verse appeltaart.”

Buitenterras

Die koffie en appeltaart kunnen dus binnenkort ook buiten genuttigd worden. “We hebben er een fijne buitenruimte bij gemaakt waar je heerlijk op het terras kunt zitten terwijl de kinderen zich in de speelweide vermaken. We kwamen op dat idee, omdat je dat hier in de buurt eigenlijk niet veel hebt. Het is de bedoeling dat er later ook nog een dierenweide bij komt. Het wordt een complete beleving eigenlijk.”

Succes van de boerderijwinkel

Aleida denkt ook dat die beleving het succes is van de boerderijwinkel. “Het is voor de mensen een soort uitje. We zijn allemaal wat bewuster bezig met gezond eten en duurzaamheid. Het voordeel is ook dat je bij ons alles onverpakt koopt. Beter voor het milieu en het is handig als je ergens een kleinere hoeveelheid van wilt hebben.” Naast groenten, fruit en zuivelproducten zijn er ook leuke spullen te koop zoals woonaccessoires, sieraden en geschenkartikelen. “Dat vinden de vrouwen natuurlijk altijd leuk,” vertelt Aleida lachend. Kortom: Fruit en Zo is voor iedereen een bezoekje waard. Kijk ook op www.fruit-enzo.nl