Afbeelding
Foto: Marieke Mandemaker

Zeehonden en zeewier

Stellendam - Geen idee wat je dit weekend weer eens zal gaan doen? Breng een bezoek aan A Seal in Stellendam. 

A Seal Stellendam vangt zieke, verweesde en gewonde zeehonden op van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust, waarna ze na herstel weer worden uitgezet in de natuur. Er worden door A Seal regelmatig nieuwe exposities ontwikkeld met lokale partners. Zo kun je nu Boeren op Zee bekijken. 

Zeewierteelt

Deze tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met Coöperatie Deltawind. Aanleiding hiervoor is het voornemen om op het Noordereiland, nabij de zeehondenopvang in Stellendam, een demofabriek te bouwen waar de verwerking van zeewier getest gaat worden. Je leert onder andere hoe zeewierteelt werkt en over de mogelijke toepassingen van zeewier, nu en in de toekomst.

Zeehondjes en voeren

Een extra bijzondere belevenis is het bijwonen van de vrijlating van zeehonden door de stichting. Er zijn twee plaatsen waar dat afwisselend gebeurt: ter hoogte van strandpaviljoen De Haven van Renesse of bij Beachclub ’t Gorsje aan de Brouwersdam. De vrijlatingen zijn vaak op zaterdag rond 14.00 uur. Kijk op de website of Facebook om te zien wanneer er weer een vrijlating gepland is. www.aseal.nl