Afbeelding
Foto:

7 dec – Sun Children

7 dec – Sun Children

In Sun Children staat het thema kinderarbeid centraal. Kinderen die moeten werken om hun familie te ondersteunen en daardoor niet naar school kunnen, een situatie waarin tot op de dag van vandaag 152 miljoen kinderen zich in bevinden. De leefwereld van kinderen is waar de internationaal gelauwerde Majidi zich op focust in zijn films. Zijn film Children of Heaven (1998), die niet is uitgebracht in Nederland, was de eerst Iraanse film die was genomineerd door de Academy. 

10 en 17 dec – The Voice of Love

Aline wordt eind jaren zestig geboren op het platteland van Quebec. Ze is het veertiende kind in de familie Dieu. Muziek speelt een belangrijke rol in het gezin en al snel ontdekken haar ouders dat Aline een gouden stem heeft. Wanneer ze wordt voorgesteld aan muziekproducent Jean-Claude heeft die nog maar één doel voor ogen: van Aline de beste zangeres ter wereld te maken. Geïnspireerd op het leven van Céline Dion van wie de bekendste hits ook te horen zijn in de film.

12 dec – Een Fantast

Het is ruim vijftig jaar geleden dat theatermaker, muzikant en beeldend kunstenaar Rob Maaskant in Zeeland zijn eerste tentoonstelling presenteerde. Wat volgde was een muzikaal, beeldend en theatraal leven waarin hij ruim 3200 voorstellingen, concerten en tentoonstellingen realiseerde. Deze documentaire is samengesteld uit het archiefmateriaal door zijn zoon Paco Maaskant.

Afbeelding
Afbeelding