Tim aan de bal, achter hem broer Bas
Tim aan de bal, achter hem broer Bas Foto: Privébezit

In de sport-light: Tim en Bas Mackloet van DBGC

Sport

Oude Tonge - De selectie van tweedeklasser DBGC bestaat voor het merendeel uit spelers tussen de vijfentwintig en dertig jaar. Als het aan de broers Tim en Bas Mackloet ligt, kan dit elftal daarom nog jaren op dit niveau verder, zeker als het enthousiasme, de motivatie en fitheid blijft. “Echt, bij DBGC ga je niet zomaar weg!”

Tim (28) is een echte jongen van de club, geboren en getogen in Oude-Tonge. Op 16-jarige leeftijd maakte hij voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht. Eind 2019 speelde hij zijn 250e wedstrijd in het shirt van DBGC. Twee jaar later is dat aantal – door corona ingegeven – met slechts 20 opgelopen. “Ik ben altijd gebleven,” zegt Tim die als projectmanager werkt bij NOWIT in Willemstad. “In de wandelgangen hoorde ik wel eens over interesse, maar ik ben nooit concreet benaderd. Zelf had ik ook niet echte de ambitie om bij een eerste- of hoofdklasser te belanden. Bij DBGC heb ik me altijd gewaardeerd gevoeld.’’ 

Vriendenteam

Hij beschouwt het als een vriendenteam dat ook nog eens op niveau speelt. Niet onvermeld blijft zijn bijna blindelingse verbinding op het veld met Jeroen Sep: Het opendraaien en daarna steken van de bal richting de razendsnelle en doelgerichte Sep. Broer Bas (26 jaar) woont sinds drie jaar in Rotterdam-Kralingen. Het was voor hem geen reden om DBGC los te laten. Een bijkomstig voordeel is dat er in de ‘stad’ nog een aantal selectiespelers wonen met wie hij carpoolt. Alleen reizen zou het lastiger maken voor de jongste Mackloet die als milieu-inspecteur bij de DCMR werkzaam is. 

Fitter geworden

Corona bracht een voetbalarme periode met zich mee. “Die onderbreking was wel prettig,” vond Bas die 190 duels in het eerste achter zijn naam heeft staan. “Het deed me goed. Vanaf mijn vijfde jaar stond voetbal centraal en toen even niet. Ik ben tien kilo afgevallen en fitter geworden. Dat zie ik terug doordat ik niet langer achterin speel, maar op het middenveld. Doordat mijn conditie beter is, ben ik minder vaak te laat bij de bal. Daarbij scoor ik vaker, sta al op vijf treffers.” De broers zagen dat DBGC nu beter dan verwacht presteert. De selectie van trainer Jordi Wijs is weliswaar smal, maar als iedereen fit is kan het iedere tegenstander lastig maken. 

Door Gerard Vonk