Afbeelding
Foto: Stockfoto

Collectieve zorgverzekering via gemeente

Gezondheid

Middelharnis - Huishoudens met een laag inkomen kunnen via de gemeente een collectieve zorgverzekering afsluiten. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst afgesloten met zorgverzekeraar CZ. Het pakket dat wordt aangeboden heet de Gemeentepolis.

De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en aanvullende verzekering, waaronder ook een verzekering voor de eigen bijdrage thuiszorg. Je kiest altijd de zorg die bij je past. Bij de aanvullende verzekering heb je de keuze uit de varianten Gemeente Start, Gemeente Extra en Gemeente Extra Uitgebreid (inclusief de module Eigen bijdrage Wmo). Bekijk goed welke verzekering het best bij je eigen situatie past.

Gemeentepolis

Het pakket dat de gemeente kan aanbieden aan mensen met een minimuminkomen heet de Gemeentepolis. Als je je via de gemeente Goeree-Overflakkee verzekert, is er altijd een pakket dat bij je past. Binnen de zorgverzekering van de gemeente kun je kiezen uit drie pakketten. Heb je weinig of gemiddelde zorgkosten, dan is het pakket Gemeente Start of het pakket Gemeente Extra een goede keuze. Maak je vaak gebruik van de zorgverzekering en heb je veel zorgkosten, kies dan het pakket Gemeente Extra Uitgebreid. Op www.gezondverzekerd.nl vind je het aanbod van de zorgverzekering van de gemeente. Je ziet hier welke kosten vergoed worden. Bepaal wat je nodig hebt en kies het pakket dat het beste bij je past. Kies je voor de variant Gemeente Extra Uitgebreid, dan bestaat ook de mogelijkheid tot gespreide betaling van het eigen risico. 

Deelname

Je kunt deelnemen aan de collectieve zorgverzekering per 1 januari. Via www.gezondverzekerd.nl/goeree-overflakkee kunt u zich tot uiterlijk 31 december van het jaar voorafgaand aanmelden voor de collectieve zorgverzekering. Daar vind je ook de voorwaarden om mee te doen. Je kunt niet in de loop van het jaar gaan deelnemen, tenzij je al bij CZ verzekerd bent en voor het eerst voldoet aan de voorwaarden om deel te nemen. Uitkeringsgerechtigden met een uitkering ingevolge de PW, de IOAW of de IOAZ ontvangen medio november van de gemeente rechtstreeks een aanbod per brief. Als je besluit deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering, dan ontvang je 6 procent collectiviteitskorting op de aanvullende verzekering. Afhankelijk van de variant die je kiest voor de aanvullende verzekering (AV) krijg je vanuit de gemeente een bijdrage van respectievelijk € 10,00 (Gemeente Start) of € 17,76 (Gemeente Extra of Gemeente Extra Uitgebreid).