Afbeelding
Foto: Kliederatelier de Stip

Lekker kliederen bij De Stip

Zierikzee – Schouwen-Duiveland is sinds kort een heus kliederatelier rijker. In Zierikzee is Eline van de Sande-Aerts kliederatelier De Stip begonnen. Hier kunnen kinderen naar hartenlust al kliederend hun creativiteit kwijt.

In het atelier maakt Eline voornamelijk gebruik van sensopatisch spel, ook wel messy play genoemd. Bij dit (klieder)spel is het proces belangrijker dan het resultaat. Kinderen ontdekken, leren en ervaren door al hun zintuigen te gebruiken. Ze maken hierbij gebruik van materiaal zonder vaste vorm. In de ruimte zijn meerdere hoeken ingericht met verschillende materialen waar de kinderen kunnen ontdekken en experimenteren.

Lekker kliederen en spelen

Zo zijn er kleine kliedertafeltjes en lage bakken met bijvoorbeeld scheerschuim, gekleurde rijst, waterparels etc. Ook kunnen de kinderen kliederen op de tekenborden; denk aan schilderen met takken, keukengerei, sponzen enzovoorts. Aan de kliedertafel zijn ook kunnen ze ook stempelen met duplo en stenen, schelpen en takken beschilderen. De activiteiten passen bij het thema van die maand. Tot en met 3 december is het thema Sinterklaas en van 7 tot en met 24 december is dat Kerst. De messy play is bedoeld voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar. 

Kijk op www.kliederatelierdestip.nl voor de diverse dagen en tijden van de activiteiten.