25 nov – Jazz on a summer’s day

1958: Newport, Rhode Island is het zomerse decor voor het jaarlijkse jazzfestival in dit kleine stadje aan de oostkust van de Verenigde Staten. Behalve een registratie van de optredens van muzikale grootheden als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry, schetst Jazz on a Summer's Day ook een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse fifties. Jazz on a Summer's Day is een sfeervol muzikaal verslag van een zomerse dag in lang vervlogen tijden, volledig gerestaureerd in 4K.

27 nov – Cowboy Billie Boem en Sinterklaas

Billie Boem maakt elk jaar een afspraak met Sinterklaas. Zij kennen elkaar al jaren en in de periode dat de Sint in Nederland is, komt hij altijd even op bezoek bij onze muzikale cowboy. Het liefst spreken zij af op plekken waar veel kinderen zijn, zodat die ook kunnen genieten van deze bijzondere ontmoeting. De twee kindervrienden zorgen elk jaar weer voor een gezellig middag waarin veel verteld en gezongen wordt. De meegekomen Pieten springen in het rond van plezier, delen pepernoten uit en maken er altijd weer een groot feest van. 

2 dec – Dark Waters

Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemiebedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict.