Afbeelding
Foto: Peter Geluk fotografie

“Pijnloos en effectief vet verliezen zonder operatie!”

Gezondheid

BG-CoolShape Kliniek helpt jou om lekker in je vel te zitten

Effectief vet verliezen, zonder daarbij drastisch je leefstijl aan te passen. Dat is het motto van Bianca Grinwis van BG-CoolShape Kliniek. Bianca helpt mensen om zich weer zeker te voelen in hun lichaam. Door middel van cryolipolyse wordt plaatselijk vet bevroren, waardoor vetcellen op natuurlijke wijze kapot gaan. Het is pijnloos en effectief. “Na enkele weken zie je al resultaat!”

Blijvende resultaten

Op 2 augustus 2021 opent Bianca Grinwis trots haar nieuwe kliniek in Goedereede. Daarvoor werkt Bianca drie jaar als health coach en twaalf jaar als vakspecialist serologie in het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam. Nadat Bianca in aanraking komt met cryolipolyse, is ze direct razend enthousiast. “Ik had zelf wat vetrandjes die ik ondanks het sporten moeilijk weg kon krijgen. Toen besloot ik samen met mijn man cryolipolyse uit te proberen en de resultaten waren fantastisch. Na één behandeling was mijn man al 8 centimeter vet om de buik verloren en ik zelf 6 centimeter van mijn buik en taille. Toen dachten we: als dit na één keer al kan, hoe zit het dan na drie behandelingen? Wij waren zo’n 10-11 cm vet kwijt geraakt na drie cryolipolyse behandelingen.” En de resultaten zijn blijvend. “Ondanks dat ik niet 100 procent goed eet en geniet van het leven, merk ik dat de vetrandjes wegblijven.”

Opleiding tot cryoloog

De goede ervaringen zijn voor Bianca een belangrijke aanzet voor een opleiding tot cryoloog. “Cryolipolyse is een geweldige methode om pijnloos en zonder operatie vet kwijt te raken, waardoor iemand zich weer zelfverzekerder gaat voelen en dus ook lekkerder in zijn of haar vel zit. Vanuit mijn passie om mensen te helpen heb ik daarom een kliniek in Goedereede opgezet. In deze regio zat ook nog geen kliniek, dus dat is perfect.”

Hoe werkt het?

Cryolipolyse is het plaatselijk bevriezen van vet. Dat kan op verschillende delen van het lichaam. Denk aan: lovehandles, de onderkin, de buik, de benen en de onderrug. Bijna alle delen van het lichaam zijn geschikt voor cryolipolyse. “Ik nodig mensen uit voor een gratis intake en daarbij vullen de klanten een uitgebreide anamnese in. Dit heb ik nodig, zodat ik de achtergrond van mijn klanten ken. Gebruiken ze bijvoorbeeld bepaalde medicatie, zijn ze zwanger of hebben ze een pacemaker? Aan de hand van deze informatie kijk ik of mensen in aanmerking komen voor een behandeling.”

Bianca meet, weegt en maakt altijd een foto van tevoren, zodat klanten direct het resultaat kunnen zien. “Daar gaan een paar weken overheen. Je ziet de resultaten ook niet persé op de weegschaal terug, maar wel in de centimeters.” 

Er gaat een doekje met gel op de behandelzone en vervolgens komt er een grote zuignap op. “Dat geeft een beetje een onwennig gevoel. Eerst zal het apparaat een paar minuten verwarmen en daarna overgaan op een langdurige temperatuur van -9 graden om het hardnekkige vet te bevriezen. Dit duurt ongeveer 50 minuten. Dat lijkt lang, maar dat is nodig om die hardnekkige vetlaag aan te pakken. Je voelt even een kleine tinteling op de plek zelf, maar je krijgt het niet koud. Het voelt eigenlijk verdoofd en dus is het geheel pijnloos.”

Vervolgens doet het lichaam natuurlijk zijn werk. “Het apparaat versterkt als het ware het natuurlijke verbrandingsproces. Dat duurt zo’n zes tot acht weken. Je gaat na drie weken echt al wat merken. De broek zit bijvoorbeeld net even wat lekkerder, of de trui valt net wat mooier. Dat is echt heel bijzonder.”

Enthousiaste klanten

De eerste maanden heeft Bianca het smoordruk in de kliniek. “De bedoeling was dat ik zou beginnen met twee á drie dagen in de kliniek. Dat zijn er nu al vijf geworden. Het is geweldig om te zien hoeveel positieve reacties er zijn. Mensen zeggen bijvoorbeeld: mijn broek zakt ineens af, of mensen krijgen complimenten dat ze zijn afgevallen. Je ziet ook echt dat dit een steun in de rug kan geven bij het afvallen. Mensen krijgen weer zelfvertrouwen en zien snel resultaat. Dat geeft heel veel voldoening.”

Contact

Varkensmarkt 11,
3252 BT Goedereede
06 11 84 73 79
info@bg-coolshapekliniek.com
www.bg-coolshapekliniek.com

Afbeelding