Yvonne Paridaens
Yvonne Paridaens

Massage is meer dan ontspanning

Gezondheid

Sommelsdijk – Een massage klinkt altijd als iets waar je heerlijk ontspannen van raakt. Dat is één, maar massage kent nog veel meer aspecten. Yvonne Paridaens van praktijk voor massagemethodiek, vertelt je graag wat er allemaal mogelijk is.  

Yvonne startte haar loopbaan op het gebied van massage als sportmasseur. Maar toen bleek dat ze dan geen blessures mocht behandelen, besloot ze zich verder te specialiseren en massagetherapeut te worden. “Mensen kwamen soms juist ook omdat ze ergens last van hadden. Door die extra opleiding mocht ik meer en kon ik hen echt gaan behandelen. Bijkomend voordeel is de vergoeding door de meeste zorgverzekeraars.” In haar praktijk ziet Yvonne van alles voorbij komen. Dat varieert van sportblessures tot overbelasting door werk en van herstel na een operatie tot mensen die een burn-out hebben gehad. “Er is vaak verschil tussen mensen die het puur fysiek zien, omdat het nodig is. En er is een groep die massage ziet als een manier om tot zichzelf te komen.”

Nieuwe techniek

In aanvulling op de diverse behandelingen en technieken die Yvonne aanbiedt, is ze momenteel bezig zich te verdiepen in de Emmett-techniek afkomstig uit Australië. “Daar ligt alles ver van elkaar af en je moet vaak ver reizen, zelfs om de masseur te bezoeken. De man die deze techniek bedacht, deed dat met het idee dat het dus iets moest zijn dat direct werkt en langdurig. Kort gezegd houdt de techniek in dat je steeds twee vingers in de juiste volgorde op de juiste plek zet en daardoor directe impulsen aan spieren en pezen geeft.”     

Massage bij kanker

Yvonne heeft zich ook gespecialiseerd in massage bij kanker. Dat kan in ieder stadium toegepast worden. Uiteraard is deze massage niet gericht op genezing, maar op ondersteuning in het ziekteproces. “Wanneer je kanker hebt, is je lichaam hard aan het vechten, dat kost veel energie. Vaak heb je door de behandelingen pijn je lijf. Door aanrakingen kun je het lichaam in een ontspanningsfase brengen, zodat het beter om kan gaan met wat er allemaal in gebeurt. Deze massage is dus ook niet zoals gewoonlijk van het stevige losmaken, maar van de zachte aanraking.”  

Iedereen welkom

Na een tijd van veel maatregelen voor de contactberoepen was Yvonne blij dat ze weer aan de slag mocht. “We zijn vrij van maatregelen, maar uiteraard staat hygiëne nog steeds altijd voorop. Mondkapjes zijn niet meer verplicht, de een vindt dat fijn, de ander niet. Wie liever wil dat ik een mondkapje draag, mag dat gerust aangeven. Dan doe ik dat. Ik wil graag dat iedereen zich welkom voelt in mijn praktijk.”

Koolmees 2
3245 TP Sommelsdijk
Tel.: 06 40 28 77 62
yvonne.paridaens@gmail.com
www.xtreme-massagemethodiek.nl