Afbeelding

Zorgthuys Flakkee, kleinschalige zorg op maat

Gezondheid

Middelharnis – In onze samenleving neemt het aandeel ouderen nog altijd toe. Dat betekent dat de behoefte aan de juiste zorg ook groter wordt. Zorgthuys Flakkee levert met een kleinschalige organisatie zorg op maat. 

Marieke Kalle heeft al meer dan dertig jaar ervaring in de zorg. Enkele jaren geleden merkte ze op dat de cliënt door alle regeltjes en bureaucratie te veel op de achtergrond raakte. “Ik wilde er zijn voor de cliënt en daarom besloot ik om als zorgondernemer voor mezelf te beginnen.” In 2017 richtte ze Zorgthuys Flakkee op samen met een medewerker. Inmiddels bestaat de organisatie uit acht tot tien mensen. “Dat groepje is in feite groot genoeg. Mensen vinden de kleinschaligheid heel prettig. Ze hoeven niet telkens hun verhaal opnieuw aan iemand uit te leggen.” 

Persoonlijke zorg en aandacht

Zorgthuys Flakkee is voornamelijk actief in Middelharnis, Sommelsdijk, Dirksland, Melissant en Herkingen. De belangrijkste missie is om ouderen die tegenwoordig zo lang mogelijk zelfstandig moeten wonen en voor wie de zorgindicatie verschraalt, toch de zorg te bieden die ze nodig hebben. Er is veel behoefte aan persoonlijke zorg en aandacht. En in veel gevallen is het ook fijn dat de mantelzorger ontlast kan worden. Naast zorg aan huis, biedt Zorgthuys Flakkee ook een dagbestedingsprogramma aan. “Voor mensen met beginnende dementie of ouderen die eenzaam zijn is dat een goede aanvulling. Momenteel hebben we nog ruimte in die dagbesteding,” vertelt Marieke. 

Respect voor ieders leefwijze

Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de realisatie van Zorghuys Flakkee. “Voor de groep mensen die niet meer thuis kunnen wonen willen wij een woonvorm opzetten waar we mensen in een kleinschalige setting 24uurs-zorg op maat aanbieden. Met de cliënt, diens mantelzorger en de nog op te richten cliëntenraad en raad van toezicht stemmen we ons concept af en sturen we bij waar nodig is.” Met Zorgthuys Flakkee richt Marieke zich op een kwetsbare doelgroep. Ze wil deze mensen zo goed als mogelijk graag bijstaan in het behouden van de regie over hun leven. Met respect voor ieders leefwijze. “Wij hebben een Christelijke signatuur. Veel mensen kiezen daarom voor ons, we begrijpen elkaar op dat gebied en dat is fijn. Maar uiteindelijk is iedereen welkom bij ons.”

www.zorgthuysflakkee.nl

Sfeer op de dagbesteding
Afbeelding