Afbeelding

Een plekje voor iedereen

Algemeen

In november 2010 zijn wij gestart met dagopvang met twee kinderen, we boden toen om de zaterdag dagopvang aan en in mei hadden we meer cliënten en zijn we ook begonnen met het aanbieden van logeren. Inmiddels is de Geusje’s Stee uitgebreid en is hij 5 dagen per week geopend. De doelgroepen die wij hebben zijn o.a. Dagopvang, logeren en dagbesteding. Vaak wordt er gevraagd hoe wij aan de naam Geusje’s stee komen. De legende is: Jaren geleden waren de Geuzen op doorreis naar Brielle en ze schijnen op Stee te hebben overnacht. 

Geschiedenis: 

Bijna vol:

Inmiddels is de Geusje’s Stee aardig gegroeid. We zitten bijna vol. Op de dagbesteding zijn nog een paar plekjes over. Voor de dagopvang en het logeren moeten we gaan werken met een wachtlijst. Het laatste jaar zijn er veel aanmeldingen bij gekomen, wat voor ons natuurlijk een goed teken is. De dagbesteding is op woensdag t/m vrijdag. Het is laagdrempelig. De activiteiten die wij doen zijn o.a. Het verzorgen van de dieren, kleine huishoudelijke taken, cadeautjes maken die wij weer verkopen (bv het bedrukken van mokken, emmers, rompertjes, brooddoosjes etc. Op vrijdag bakken wij geregeld taarten die mensen hebben besteld, voor het weekend.

Dieren op de boerderij

De dieren hebben voor het team een belangrijke rol. Er lopen er heel wat rond. Van ezels tot konijnen. “Kinderen zorgen ervoor en het is heel bijzonder wat dieren met kinderen kunnen doen. Soms vertellen ze aan mensen niks en luchten ze bij een konijn hun hart. Of krijgen ze woedeaanvallen en maakt de aandacht van een hond hen rustig. Dat vind ik prachtig. Pedagogie uit een boekje werkt gewoon niet altijd.”

Zorg buiten de zorgboerderij:

De begeleiding van de zorgboerderij wordt op dit moment alleen geboden op de zorgboerderij zelf. Steeds meer krijgen de medewerkers van de zorgboerderij de vraag of er ook buiten de zorgboerderij opvang geboden kan worden. Hierbij kan gedacht worden aan een gespecialiseerde oppas bij de kinderen/jongeren thuis, zodat de rest van het gezin, ontspannen op pad kan gaan. De thuisondersteuning hoe deze er voorheen uitzag, bestaat allang niet meer, maar is hiermee de vraag ook verdwenen? Op de zorgboerderij wordt veel gezien, dat ouders weinig tot geen sociaal netwerk hebben, die hun zoon/dochter die extra begeleiding nodig heeft op kan vangen. 

Soos en kookavonden:

één keer per maand organiseren wij op de Geusje’s Stee kook en soos avonden. De ervaring is dat er heel weinig te doen is voor mensen met een beperking vanaf 18 jaar. Op vrijwillige basis organiseren wij gezellige avonden waar wij een kleine vergoeding voor vragen.

Toekomstdroom: 

Binnenkort willen wij onze blokhut vernieuwen, deze zal geïsoleerd worden, zodat we er ook in de winter met een klein clubje kunnen zitten. We kunnen dan ook kinderfeestjes organiseren, dit doen we nu ook al maar is nu no heel beperkt. Daarnaast zijn wij met de gemeente bezig om een woonhuis te realiseren voor het wonen van 8 cliënten, wij hopen hier binnen kort meer over te weten.

Wilt u meer weten over boven genoemden zorg/ activiteiten kijk dan op www.geusjesstee.nl of neem gerust contact met ons op.

Korteweegje 52 

3244 AL Nieuwe Tonge 

06 474 821 44 | 0187 76 90 13 

geusjesstee@live.nl

www.geusjesstee.nl

Zorgboerderij Geusje’s Stee

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding