Afbeelding
Foto: Muziektheater Zeeland

Michiel de Ruyter, de musical

Middelburg - Het Muziektheater Zeeland bestond in 2020 maar liefst 75 jaar. De in eigen beheer geschreven en gecomponeerde Zeeuwse musical: Michiel de Ruyter, de musical ging door corona niet door. Maar nu kan de musical toch eindelijk de planken op.

Het verhaal gaat primair niet over de heldendaden van de Zeeuwse beroemdheid. De producenten hebben zich in dit verhaal toegelegd op de enorme dilemma’s die De Ruyter moet hebben gehad op de momenten dat hij voor de zoveelste keer werd gevraagd het land in één of andere oorlog te dienen. Zijn liefde voor vrouw en kinderen was de patriot namelijk minstens evenveel waard als zijn liefde voor het land.

Rolverdeling

Dat zijn omgeving niet altijd gecharmeerd was van de keuzes van De Ruyter, wordt door het uit veertig leden bestaande koor fraai uitgebeeld. De rol van Michiel de Ruyter wordt vertolkt door Peter Reinders. Zijn vrouw Anna wordt neergezet door Amber de Vrieze.

Kaartverkoop

De voorstellingen vinden plaats op: vrijdag 12 en zaterdag 13 november in De Mythe Goes; zaterdag 20 november in de Stadsschouwburg Middelburg en zaterdag 27 november in het Scheldetheater Terneuzen. Kaarten zijn te bestellen via de website www.zeelandtheaters.nl