Afbeelding

Start je wintersport bij Brouwersdam!

Recreatie & Ontspanning

Brouwersdam – Sinds deze maand kun je bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam niet alleen terecht voor watersport en alles wat daarmee te maken heeft, maar ook voor de wintersport. Dat klinkt in eerste instantie misschien niet logisch, toch is het dat zeker wel.  

Algemeen manager Tinca legt uit waarom. “Veel mensen die hier werken, werken in de winter in Oostenrijk of hebben dat voorheen gedaan. Al een tijd lang dachten we na hoe we dat gegeven nu eens konden benutten, zodat we ook in de winter optimaal gebruik kunnen maken van onze locatie. Het idee van een Snow Shop stond daarbij bovenaan het wensenlijstje.” In 2016 werd het hoofdgebouw van het Surfcentrum vernieuwd, dus inmiddels was het wel weer tijd voor een volgende uitdaging.

Uitgebreid assortiment

Er hoefde niets bijgebouwd te worden, want de bestaande Watersport Shop wordt vanaf het najaar omgetoverd tot Snow Shop. “In maart vindt er dan weer een wissel plaats. Wel blijven de surfspullen het hele jaar door beschikbaar,” legt Tinca uit. In de Snow Shop vind je alles wat je nodig hebt voor de sneeuw: ski’s, snowboards, kleding, bescherming, helmen, lawinerugzakken enzovoorts, van merken als Stöckli, Faction, Jones, Scott, Goldbergh, O’neill en Volcom. Naast een ruim assortiment wintersportartikelen beschikt de Snow Shop ook over een bootfitservice, hierbij wordt de perfecte schoen voor jou uitgekozen. “Dit wordt gedaan door het lezen van de leest en het kiezen van het juiste zooltje. Niets is zo vervelend als skischoenen die niet goed zitten. Dat kun je voorkomen door uit te zoeken welke schoen het beste bij jouw voet past.”

Goed voorbereid op wintersport

“In onze Snow Hut staat de rollerbaan en skihelling waarop de hele winter door ski- en snowboardlessen gegeven worden door onze gecertificeerde leraren. Je kunt hier dagelijks terecht om te leren skiën of snowboarden, maar ook om je techniek weer bij te spijkeren voor je volgende vakantie,” vertelt Tinca. Daarnaast ligt er een eisstockschiessenbaan om gezellig met vrienden of familie op te curlen of te ‘nageln’ in de boomstammen. “Om helemaal voorbereid op wintersport te gaan verzorgen wij ook winter ready bootcamps. Je moet gewoon fit zijn voor je op wintersport gaat. Deze spieren gebruik je niet dagelijks, dus het is beter om ze goed voor te bereiden.”

Veel kennis en ervaring in huis

Het grote voordeel van de Snow Shop is dat het personeel al heel veel kennis en ervaring in huis heeft. Tinca vertelt dat eigenlijk iedereen die bij het Zeil- en Surfcentrum gericht is op het buitenleven. “We hebben allemaal iets met water- en wintersport en daarom is het mooi om beide passies het hele jaar rond te delen met de gasten. De interesse voor de wintersport zat al heel diep bij het personeel, maar door middel van diverse clinics is het team extra goed klaargestoomd voor het wintersportseizoen.” Bootfitten, skiles geven of jou leren je board of ski’s te waxen en slijpen? Ze draaien hun hand er niet voor om.

Vanaf nu is Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam dus ook de uitgelezen plek om je alleen of in een groep met vrienden, familie of zelfs via een bedrijfsuitje voor te bereiden op de wintersport. Het restaurant is gehuld in Oostenrijkse sferen met dito gerechten en je kunt er zowel de nodige inkopen doen als voorbereidende lessen volgen. Zo begint jouw wintersportvakantie al goed op de Brouwersdam!

www.brouwersdam.nl

Afbeelding