Afbeelding
Foto: IVN

Eropuit in de Grevelingenweek

Grevelingen - Met een najaarszonnetje is het ook in oktober en november nog prima te doen om er in het natuurgebied van de Grevelingen op uit te gaan. De Grevelingen is het grootste zoutwatermeer van Europa. In zijn geheel telt het 14.000 hectare oppervlakte, 3000 hectare daarvan is drooggevallen gebied. In dit fantastische natuurgebied tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland kun je genieten van de duinen, het strand en het water.

Activiteiten

Dat weten heel veel mensen al wel, maar om het goed onder de aandacht te brengen organiseren IVN Natuureducatie, Staatsbosbeheer, NME-centrum Schouwen-Duiveland, Provincie Zeeland en Provincie Zuid-Holland en verschillende recreatieondernemers ieder jaar de Grevelingenweek. In 2021 vindt die plaats van 20 tot en met 27 oktober. Tijdens de Grevelingenweek is er van alles te doen op en rond het gebied. Ook zijn er natuurvaartochten om de Grevelingen vanaf het water te verkennen. Kijk op ivn.nl/grevelingenweek voor exacte tijden en locaties. 

Fotochallenge

Je kunt dit jaar ook meedoen aan de fotochallenge om een privé-excursie voor twee personen te winnen met een boswachter. Om kans te maken, deel je in de week van 17 tot en met 25 oktober jouw ultieme Grevelingenbeleving op Instagram met de hashtag #grevelingenweek.