Afbeelding
Foto: Timmerman Natuursteen

Timmerman Natuursteen is ook een kei in interieur

Wonen

Nieuwerkerk – Natuursteen in huis is een lust voor het oog en geeft je interieur een natuurlijke uitstraling. Of het nu een wandbekleding is, een vloer of keukenblad, bij Timmerman Natuursteen kun je voor iedere toepassing van natuursteen terecht.

Het bedrijf in Nieuwerkerk (met daarnaast vestigingen in Goes, Hellevoetsluis en Rotterdam) is al anderhalve eeuw bekend van het verwerken van natuursteen voor grafmonumenten, maar daarnaast heeft Timmerman Natuursteen zich ook gespecialiseerd in natuursteen voor het interieur. Harry Heun is samen met Martin Timmerman eigenaar van het bedrijf en heeft het woonsegment onder zijn hoede. “Via mijn schoonvader die voorheen mede-eigenaar was, ben ik hier terecht gekomen. Ik heb bouwkunde gestudeerd en werkte in Groningen bij een architect. Maar toen in 2008 de crisis kwam moest ik iets anders gaan doen. In 2009 ben ik hier aan de slag gegaan en in 2016 ben ik tot de directie toegetreden.” 

Aparte showrooms

Harry stuurt ook de werkplaats aan. De ervaring met het digitaal tekenen die hij al had, komt hier nog weer goed van pas. “Het bouwgedeelte van ons bedrijf is in verhouding kleiner, daar tegenover is de intensiteit groter. Het is heel ander werk dan ik voorheen deed, maar het is wel mooi om te doen en leuk om ondernemer te zijn.” Het is nog niet bij iedereen bekend dat Timmerman Natuursteen ook badkamers, vloeren, vensterbanken en keukenbladen maakt. Harry nodigt je van harte uit een kijkje te nemen in de showroom. “We hebben twee aparte showrooms, voor de grafmonumenten en voor het interieur. Gezien de toepassingen van het product is het wel zo prettig om dat gescheiden te houden.”

Compleet machinepark

In de showroom vind je voorbeelden van allerlei soorten natuursteen en buiten op het terrein staan grote platen. “Dat is fijn om te kunnen zien hoe iets er in een groot formaat uitziet. Op basis van een schets maken we een prijsopgave, daarna meten we het nauwkeurig in en verwerken we het tot een maatwerkproduct. Doordat we een compleet machinepark hebben, kunnen we bijna alles zelf maken. Staat het al hier, dan kunnen we dat binnen twee tot drie weken realiseren. Anders duurt het meestal iets langer.” Harry werkt graag met natuursteen, maar merkt op dat het belangrijk is om op de eigenschappen te letten. “Niet alles is bijvoorbeeld geschikt om in de keuken te verwerken. Je kunt dan ook kiezen voor composiet of keramiek. Het is geen natuursteen en heeft niet de eigenschappen daarvan, maar wel een gelijke uitstraling.”

www.timmermannatuursteen.nl