Afbeelding

Blakenburg Stoffering, passie voor wonen

Wonen

Zierikzee – Als er nu iemand op de hoogte is van zaken rondom stoffering in het interieur, dan is het Ramona de Vos van Blakenburg Stoffering wel. Haar man Bram en zij voorzien menig woning in Zeeland van een nieuwe vloer, raambekleding, behang of verf.

Als we haar vragen naar de woontrends, benadrukt ze dat er altijd trends zijn, maar dat je daar vooral je eigen draai aan moet geven. “Je moet kiezen wat je leuk vindt. Natuurlijk zijn er dingen die je veel op beurzen en in de woonbladen ziet. Nu is dat bijvoorbeeld veel hotel chique: donkere kleuren met goud. Denk aan mosgroen, donker blauw en donker rood.” 

Recyclen belangrijker

Mensen zijn daarnaast steeds meer bezig met duurzaamheid en recycling, merkt Ramona. “Recyclebaar wordt belangrijker. Er zijn bijvoorbeeld stoffen die gemaakt zijn van 100% gerecycled plastic. Als ik daar een kussen van maak en ik heb een stukje over, dan kan ik dat dus bij het plastic afval doen.” Ook het gebruik van natuurlijke materialen is in trek. Denk aan wol en zelfs maïs. “Het groepje mensen dat daar in geïnteresseerd is, was klein, maar wordt steeds groter. In gordijnen zie je vaak dat men kiest voor linnen of een combinatie van linnen met polyester, dan heb je wel de goede eigenschappen van die laatste, dat het bijvoorbeeld minder kreukt. Daarnaast komt de combinatie van raambekleding met overgordijnen weer terug.” 

Warmte, kleur en prints

We kiezen volgens Ramona ook voor meer warmte in huis. “In de verf van Designers Guild die wij verkopen, zijn de koele kleuren echt verdwenen en tref je vooral de aardetinten. Wat behang betreft zie je nog steeds veel kleur, prints en dieren. Er zijn weinig gladde behangsoorten. Al kies je een effen behang, dan zit er meestal wel een reliëf in.” Blakenburg Stoffering legt heel wat vloeren en pvc is nog altijd flink in trek. “Maar toch komt de laminaatvloer ook weer terug. Er zijn natuurlijk merken als Quickstep die daar heel erg goede producten in hebben. Dat betaalt zich uiteindelijk uit.”

www.blakenburgstoffering.nl