Afbeelding
Foto: WO2GO

Bunkerroute Ouddorp

Ouddorp – Idee nodig voor een vrije middag? Neem eens een kijkje bij de bunkerroute in Ouddorp. Verscholen in de duinen bij recreatiegebied De Punt liggen 18 betonnen bouwwerken uit de Tweede Wereldoorlog. 

Dit bunkercomplex is door de Duitsers aangelegd als verdediging tegen een eventuele invasie vanaf zee. Na de oorlog verdwenen de meeste bunkers onder het zand, overwoekerd door braamstruiken. Een groep vrijwilligers heeft het complex enkele jaren geleden uitgegraven. Je kunt een looproute van ongeveer een kilometer volgen langs de verschillende bunkers. 

Zelf lopen of met een gids

De bunkerroute is vrij toegankelijk, om meer te weten te komen over de indrukwekkende bouwwerken, kun je een rondleiding met een deskundige gids boeken. De gids neemt je mee langs de vestingwerken op het complex waarbij je zelfs de mogelijkheid krijgt om een kijkje te nemen in één van de bunkers! Een bijzondere ervaring die je ver terug in de tijd brengt. Rondleidingen worden niet het hele jaar gegeven, alleen van 1 april tot en met 30 september. 

Klaar met de bunkers? Loop dan vooral het natuurgebied aan de andere kant van de weg nog even in, je vindt er ook diverse vogelkijkschermen onderweg.