De start in Burgh
De start in Burgh Foto: Marieke Mandemaker

Kustmarathon Zeeland

Burgh-Haamstede/Zoutelande - In het eerste weekend van oktober is het sinds jaren vaste prik: de Kustmarathon van Zeeland wordt gehouden. De deelnemers lopen en fietsen tussen Burgh-Haamstede en Zoutelande. Er zijn diverse onderdelen om aan mee te doen.

Op 1 oktober vinden de ladiesrun (17.30 uur) en de light kustrun (20.20 uur) plaats. Op de zaterdag 2 oktober wordt er gestart met de MTB Toertocht Zoutelande naar Burgh. Die begint om 8.45 uur. Vanaf 11.00 uur is er in Zoutelande een minimarathon voor kinderen tussen de 7 en 15 jaar oud. Wanneer de fietsers van de MTB Toertocht in Burgh gefinisht zijn, is het de beurt aan de lopers. Om 12.00 uur precies klinkt daar onder de kerk het startschot gevolgd door John Farnhams “You’re the Voice”. 

Finish in Zoutelande

De duizenden lopers gaan over ruim 42 kilometer bos, duin en mooie dorpjes naar de Langstraat in Zoutelande waar de finish is. De dag eindigt om 18.00 uur. Het marathonweekend wordt op zondag 3 oktober afgesloten met de wandelmarathon. Deze start om 8.00 uur bij Sportcentrum Westenschouwen. Aanmelden kan niet meer, aanmoedigen wel. Zie ook www.kustmarathon.nl