Afbeelding
Foto: Stockfoto

Herfstexcursies in het bos

Burgh-Haamstede - De herfst is begonnen. Trek er eens lekker op uit met de boswachter tijdens een leuke excursie op de Kop van Schouwen.

Paddenstoelenexcursie

In deze tijd van het jaar ploppen overal de paddenstoelen uit de grond. Er zijn bijzondere soorten paddenstoelen te vinden. Het kan lastig zijn, maar als je op pad gaat met een deskundige gids weet je zeker dat je er een heleboel zult zien. De paddenstoelenexcursie kun je op twee locaties doen: in de Boswachterij op 17, 23 en 30 oktober en in het Gadrabos op 18 en 25 oktober, altijd om 13.30 uur. Deelname: € 5,00 per persoon, € 2,50 voor een kind t/m 12 jaar.

Schemerwandeling 

Op 19 en 26 oktober om 16.00 uur kun je een schemerwandeling maken met de boswachter. Damherten en reeën komen tevoorschijn. Vleermuizen worden actief en je hoort allerlei bosgeluiden. Onderweg vertelt de boswachter je er alles over . Vertrek bij de Excursieschuur in de Boswachterij. Deelname: € 5,00 per persoon, € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud.

Voor alle excursies van Staatsbosbeheer moet je even aanmelden. Ze zijn te boeken via www.staatsbosbeheer.nl/schouwenduiveland, kies activiteiten.