29 sept – De Veroordeling

Televisiejournalist Bas Haan creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van ‘de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze ‘trial by media’ besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. 

1 en 10 okt– Summer of Soul

Summer of Soul is een muziekfilm, maar toont ook historische beelden, gemaakt rond een episch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde. Gedurende zes weken in de zomer van 1969 werd het Harlem Cultural Festival gefilmd in Mount Morris. Na die zomer zijn de beelden nooit meer gezien of vertoond – tot nu. Summer of Soul belicht het belang van geschiedenis voor spirituele welzijn en is een bewijs voor de helende kracht van muziek in tijden van onrust, zowel in het heden als in het verleden.

6 en 10 okt – Bings Dierenverhalen

Ontmoet al Bings favoriete dieren terwijl je Pico helpt om dierenstickers te vinden. We kijken Bings favoriete dierenverhalen en spelen daarna samen een aantal nieuwe dierenspelletjes! Help Kikker haar huis te vinden, wordt vriendjes met Zonneschijn in het park en help Vogel de weg terug naar haar nest te vinden. Vanaf 15 september te zien op het grote doek, kom kijken naar een compilatie van de door jou gekozen allerleukste dierenverhalen!