Afbeelding
Foto: dick van der veer

Centerpoint Fietsen geeft u tips over uw accu

Algemeen

Het echte fietsseizoen komt langzaam ten einde. Centerpoint Fietsen kijkt terug op een mooie zomerperiode en kijkt uit naar een goed naseizoen. De bikkels pakken nog dagelijks de fiets maar nu de dagen langzaamaan frisser worden, zal de e-bike sneller in de garage blijven staan.

Accu’s zijn gevoelig op temperatuur en inactiviteit. Langdurig stilstaan en kou kunnen slecht zijn voor de accu. Blijft uw e-bike dit najaar vaker in de berging staan? Centerpoint Fietsen geeft u graag tips hoe u de accu in topconditie kunt houden!

• Bewaar uw accu zo rond de 10-20 graden. Zo wordt deze niet te koud en blijven de cellen in betere conditie. Bewaar de accu op een droge plaats waar de temperatuur stabiel is.
• Laat de accu tijdens een vriesperiode niet in een onverwarmde garage liggen.
• Gebruikt u de fiets een langere periode niet?
• Leg de accu dan eens per maand* aan de oplader, zo blijft uw accu wakker en actief.  Ook kun je eens of meerdere keren per maand een ronde fietsen. Leg de accu en de lader bij het laden op een plaats waar deze zijn warmte goed kwijt kan. Leg deze dus niet op of naast een warmtebron of een slecht geleidende stof. Als de accu zijn warmte niet goed kwijt raakt, kan oververhitting ontstaan, hierdoor kunnen cellen vroegtijdig kapot gaan. Leg daarom de lader bij het laden ook niet óp de accu.

* in het geval van een Sparta met het ION-systeem, moet deze altijd aan de lader staan. Twijfelt u welk systeem op uw fiets zit? Neem dan gerust contact op, dan geven we passend advies. 

Centerpoint Fietsen helpt u graag om uw fiets goed voor te bereiden op het najaar. Breng de fiets voor u gaat stallen, langs voor een onderhoudsbeurt, zo gaat de fiets goed voorbereid het najaar in. Is het langsbrengen van de fiets lastig, dan halen we de fiets binnen Zeeland (m.u.v. Zeeuws Vlaanderen) en op Goeree-Overflakkee ook gratis bij u op!

Als u vragen hebt over het bewaren van uw accu, neem dan gerust contact op via: T:0111-450018 of E:info@centerpointfietsen.nl.

www.centerpointfietsen.nl